AB Inbev lanceert ‘nieuwe’ bieren

Cubanisto bier Ab Inbev

Dit jaar zal AB Inbev verschillende nieuwe bieren lanceren in België. Naast nieuwe varianten van Hoegaarden, Leffe en Stella Artois, zullen de succesvolle ‘Cubanisto’ en ‘ ‘Stella Artois Cidre’ ook binnenkort verkrijgbaar zijn in ons land.

Het Jaar van de Innovaties bij AB Inbev

Om een ruimer publiek aan te spreken dan de pure bierliefhebber, introduceert AB Inbev dit jaar verschillende nieuwe varianten van zijn  bieren.

Zo brengt het 2 ‘Radler’-varianten van het witbier Hoegaarden. Deze varianten hebben een fruitsmaak en slechts 2% alcohol. De twee Hoegaarden Radlers zullen ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Ook het Leffe Royale-assortiment wordt uitgebreid met 3 nieuwe soorten waarbij telkens andere hopsoorten gebruikt worden.

Daarnaast worden 2 dranken gelanceerd in België die reeds succesvol zijn in het buitenland. Het gaat om ‘Cubanisto’ en ‘Stella Artois Cidre’.

Cubanisto met rum

‘Cubanisto’ is een helder amberkleurig bier met een opvallende rumsmaak dat populair is in Frankrijk.

Het zoete bier heeft een frisse smaak van citrusvruchten, sinaasappelschil en limoen, geaccentueerd door het aroma van gekarameliseerde rietsuiker.

Stella Artois Cidre

Stella Artois Cidre is reeds sinds 2011 te koop in de UK. De cider heeft een volle en frisse smaak en is gemaakt van een eigen Belgisch recept met ‘handgeplukte’ Jonagold-appels.

Voor het drankje dat ook veel succes kent bij vrouwen over het Kanaal werd een speciaal flesje en glas ontworpen.

Jupiler break pack

Daarnaast test AB Inbev enkele nieuwe verpakkingen. Zo komt er een ‘Jupiler break pack’-verpakking waarbij 2 blikjes van 33 en 44 cl van mekaar weggetrokken moeten worden.

Daarnaast zal men bij Carrefour een minikrat van 10 flesjes pils kunnen kopen en zal het pilsbier voortaan ook in wegwerpfles beschikbaar zijn.

Na het succes van de Rode Duivel-blikjes vorig jaar, zullen deze dit jaar de namen van de Belgische muziekfestivals dragen.

beste merken » Food » AB Inbev lanceert ‘nieuwe’ bieren