Albert Heijn opent eerste supermarkt zonder kassiersters

Albert Heijn opent eerste supermarkt zonder kassiersters

Albert Heijn opende vandaag de eerste supermarkt in Nederland zonder kassiersters. Klanten kunnen er kiezen tussen verschillende manieren om zijn boodschappen zelf te scannen: met de handscanner, mobiele telefoon en de zelfscankassa ‘scan&go’.


Keuze in zelfscannen

De nieuwe supermarkt in Amsterdam is de eerste in Nederland waar alleen gescand kan worden. De klant kan kiezen tussen 3 manieren van zelfscannen.

Met de handscanner en mobiel zelfscannen scant de klant de producten in het winkelrek zelf. Aan het einde van het winkelbezoek rekent hij dan af bij een betaalpaal.

Voor de snelle boodschap kan de klant gebruik maken van ‘scan&go’. Hierbij scant en betaalt de klant de producten bij de zelfscankassa in de winkel.
Voordelen van zelfscannen

Albert Heijn gelooft dat het zelfscannen tot kortere wachtrijen zal leiden. De klanten kunnen de boodschappen namelijk direct in de boodschappentas leggen zonder dat ze op de kassaband hoeven.

Een tweede voordeel is dat de klant zicht houdt op het budget wanneer hij de handscanner of de mobiele telefoon gebruikt.

Voor Albert Heijn brengt het verdwijnen van de klassieke kassa’s een enorme plaatswinst met zich mee. De winkel kan dan ook een groter assortiment aanbieden.

Medewerkers
Het feit dat er geen kassiersters meer zijn, betekent niet dat er minder medewerkers in de supermarkt aanwezig zijn. Ze zijn nog steeds noodzakelijk om de klanten te verwelkomen, vragen te beantwoorden, klanten op weg te helpen bij het zelfscannen en de benodigde controles uit te voeren.

Voor het eerst 
Albert Heijn heeft reeds sinds de jaren ’90 ervaring met zelfscannen. In 7 Albert Heijn to go winkels wordt zelfs al volledig met scan&go gewerkt. De nieuwe supermarkt is evenwel de eerste waar alle 3 de zelfscanmogelijkheden in één winkel worden aangeboden.

beste merken » winkels » Albert Heijn opent eerste supermarkt zonder kassiersters