Alexander Wang ontwerpt voor H&M

alexander wang h&m beste merken be

Dit jaar strikt H&M de hippe New Yorkse designer Alexander Wang als guest designer. Dit werd bekendgemaakt op een muziekfestival in Californië. De nieuwe collectie zal op 6 November 2014 in 250 H&M-winkels liggen en zal ook online verkrijgbaar zijn.

 

 

 

Gastontwerpers bij H&M

Reeds 10 jaar werkt het Zweedse H&M jaarlijks samen met een bekende ontwerper. In 2004 zette Karl Lagerfeld deze traditie in. Daarna volgden Viktor & Rolf, Stella McCartney, Matthew Williamson, Prada, Lanvin, vorig jaar en nu dus Alexander Wang.

Wie is Alexander Wang ?

Alexander Wang is niet de eerste de beste. De 31-jarige Amerikaanse designer startte in 2005 zijn eigen label. Hij is vooral bekend voor zijn breisels met een comfortabele, stedelijke look en zijn tassen.tas Alexander Wang Rocco

Zo was zijn tas Rocco reeds populair nog voor het officieel gelanceerd was. Wang had zijn tas namelijk uitgeleend aan de actrice Mary Kate Olsen. De tas met de zware studs aan de onderkant, trok onmiddellijk de aandacht en werd al snel gecopieerd.

Ook bij Balenciaga 

Sinds 2012  stippelt de ontwerper met Taiwanese roots ook de creatieve richting uit van het Frans-Spaanse modehuis Balenciaga waar hij de hoofdontwerper Nicolas Ghesquière verving.

Reacties

‘Ik ben vereerd een deel te mogen zijn van de samenwerkingen tussen H&M en ontwerpers’, deelt Wang mee in een persbericht. ‘Dit is een fantastische manier om een breder publiek het merk en de lifestyle van Alexander Wang te laten beleven’.

‘Alexander Wang is één van de belangrijkste stemmen in de modewereld vandaag’, zegt Margareta van den Bosch, creatief adviseur bij H&M. ‘Hij begrijpt perfect wat mensen willen dragen en werkt met een aanstekelijke passie en energie. Het is fantastisch om met hem te mogen samenwerken’.

Voor mannen & vrouwen

De H&M collectie van Wang zal bestaan uit kleding en accessoires voor mannen en vrouwen en te koop zijn in 250 filialen van de keten vanaf 6 november.

 

Interesse in merken ? Volg ons op Twitter, Pinterest of Facebook.
beste merken » kledingtitle_li=nieuws » Alexander Wang ontwerpt voor H&M