Charcuteriemerk Aoste lanceert vegetarisch broodbeleg

aoste vegetarisch broodbeleg

Als eerste charcuteriemerk in België brengt Aoste een vegetarisch gamma in de supermarkt. ‘Le Végétarien’ is in eerste instantie bedoeld voor diegenen die af en toe willen overstappen naar een vegetarisch alternatief op de boterham.

 

Aoste

Aoste breidt zijn assortiment broodbeleg uit met 5 vegetarische varianten uit : Nature, Tuinkruiden, Curry, Gemengde groenten en Méditerranée. Deze nieuwe recepten bevatten het Europese V-label, wat betekent dat ze 100% vegetarisch zijn.

Zelfde smaak als charcuterie

Volgens het Franse merk heeft ‘Le Végétarien’ dezelfde volle smaak als zijn charcuterie. Dit wordt verkregen door de combinatie van fijne tuinkruiden en randjes van pittige curry of mediterraanse kruiden.

Hierbij worden geen smaakversterkers en artificiële kleurstoffen gebruikt. Er wordt met natuurlijke kleurstoffen gewerkt op basis van radijs, appel en bosbessen. ‘Le Végétarien’ is tevens vrij van gluten, soja en lactose, heeft een laag suikergehalte (0,7%) . Door het gebruik van zonnebloemolie heeft het bovendien een beperkt verzadigd vetgehalte (gemiddeld 1,5%).

Trend naar vegetarisch

Met dit nieuw assortiment speelt Aoste in op de groeiende vraag naar vegetarisch boterhambeleg. Uit een onderzoek dat het merk liet uitvoeren blijkt dat tot 16% van de Belgen op zoek is naar een vegetarisch alternatief om af en toe te variëren van broodbeleg.

Aoste wil zijn broodbelegassortiment dan ook verder uitbreiden tegen 2018 met nog meer  vegetarische alternatieven. Hier zullen wellicht ook veganistische alternatieven tussen zitten. De ambitie van het merk is om tegen 2025 de grootste aanbieder te worden in België van vegetarische alternatieven.

De verschillende varianten van Aoste ‘Le Végétarien’ zijn te verkrijgen voor 2,25 € voor 100gr (8 sneetjes per pakje) in bijna alle middelgrote en grote supermarkten.

Interesse in merken? Volg ons via onze nieuwsbrief op op Facebook.
beste merken » Foodtitle_li=nieuwe producten » Charcuteriemerk Aoste lanceert vegetarisch broodbeleg