De terugkeer van de Saab 9-3

SAAB 9-3

Voor het eerst sinds het bankroet van Saab, is er een auto van het Zweedse merk van de band gerold. De auto is een testmodel gebaseerd op de Saab 9-3  met enkele nieuwe componenten. Tegen eind dit jaar hoopt de nieuwe eigenaar NEVS de productie te starten van een gefacelifte versie van hetzelfde model.

Nadat General Motors eind 2011 Saab afstootte, nam het Chinees-Japanse NEVS (National Electric Vehicle Sweden) het merk over met het idee elektrische auto’s te bouwen. Om deze hoge investeringen te financieren, wil het bedrijf eerst auto’s met benzine – en dieselmotoren verkopen.

Face lift

De eerste stap is vandaag gezet met de productie van de eerste Saab zonder GM-onderdelen. Het model dat nu van de productielijn rolde, is de oude versie van de 9-3 Griffin uit 2011. Alhoewel de wagen er bijna identiek uitziet, zitten er onder de motorkap een aantal nieuwe componenten. Hij werd vooral gebouwd om de productieprocessen te testen en de nieuwe onderdelen te testen. NEVS is momenteel nog in onderhandelingen met zo’n 100 leveranciers maar hoopt eind dit jaar in productie te gaan met een gefacelifte versie. Volgend jaar volgt dan een volledig elektrische variant van deze Saab 9-3 .

Bron & foto’s : Saabsunited.com

beste merken » autotitle_li=nieuws » De terugkeer van de Saab 9-3