Nieuwe webwinkel voor autobanden

Tirendo Vettel

Sinds juli levert de Duitse online autobandenwinkel Tirendo ook in ons land. België is hierbij het achtste land waar de webwinkel actief is. Er zijn meer dan 4000 modellen van banden beschikbaar van bekende merken zoals Continental, Pirelli, Michelin en Vredestein.

 

 

De Zalando voor banden

De bandenmarkt is nu nog een offline-markt maar volgens Felix Vögtle en Erik Heinelt en Florian Heinemann zal ook deze markt niet ontkomen aan de digitalisering. De heren hebben dan ook heel wat ervaring met diverse internationale webshops en wisten te omringen met Florian Heinemann die faam maakte met de webshop Zalando.

Europese speler

Tirendo ging in maart 2012 voor het eerst online in Duitsland. Na een korte testfase maakten Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Polen en Nederland kennis met de webwinkel.

In juni 2013 kwamen Zweden en ons land aan de beurt en er zijn plannen om nog extra landen te bedienen. Hiervoor werkt het bedrijf samen met de grootste groothandelaren in Europa en met de bekende koeriers DPD en GLS om een snelle levering te garanderen.

Troeven

De eerste troef van Tirendo is het zeer ruim assortiment. De consument heeft de keuze tussen 16.000 producten voor auto’s, SUV’s, trucks of moto’s. Er zijn zowel zomer- als winterbanden verkrijgbaar van bekende A- en B-merken.

Informatie

Op de website van Tirendo kan naar banden gezocht worden op merk, maat, prijsklasse en kenmerken zoals  milieuvriendelijkheid of testresultaten. Men kan er ook terecht voor de resultaten van de zomerbandentest van de ANWB en andere tips om de geschikte auto-of motoband te kiezen.

Prijzen

De prijzen zijn volgens Tirendo 30%  goedkoper dan bij een gewone garage. De banden worden zonder vervoerskosten aan huis bezorgd of op een montageadres naar keuze. De consument kan namelijk ook kiezen om de banden te laten monteren in één van de partnergarages in zijn buurt.

Service

De levertijd bedraagt 1 à 3 werkdagen na ontvangst van de betaling. De webshop biedt ook de mogelijkheid de banden binnen de 14 dagen gratis terug te zenden.

Sebastian Vettel

Om de naamsbekendheid van de webshop te vergroten, deed Tirendo een beroep op Sebastian Vettel. De Formule 1 kampioen speelt dan ook de hoofdrol in verschillende reclamespots van Tirendo die o.a. op Eurosport, Sport 1 en Discovery Channel te zien waren.

 

 

beste merken » autotitle_li=nieuws » Nieuwe webwinkel voor autobanden