Baileys lanceert whisky met Belgische chocoladesmaak

baileys whisky met chocolade

Het likeurmerk Baileys lanceert onder de naam ‘Chocolat Luxe’ een whisky met Belgische chocolade. De nieuwe drank zou de ervaring van pure gesmolten chocolade benaderen.
Alweer een primeur voor het Ierse merk.

 

 

 

Chocoladesmaak

Chocolat Luxe combineert vanille uit Madagaskar en meer dan 30 gram chocolade per fles. Het alcoholpercentage 1,3% minder sterk dan de oorspronkelijke versie. Dit was nodig om de smaak van de whisky perfect tot zijn recht te laten komen met die van de chocolade.

Zoektocht naar de perfecte chocolade

Het heeft meer dan drie jaar geduurd om Baileys Chocolat Luxe te ontwikkelen. Hierbij waren 840 pogingen nodig. Anthony Wilson, de zoon van één van de originele ontwikkelaars van de Irish Baileys, proefde hiervoor meer dan 200 variëteiten van ’s werelds fijnste chocolade. Eén van de problemen was dat chocolade roze kleurt wanneer het met sterke alcohol wordt gemengd. Uiteindelijk koos men ervoor om een zelf op maat gemaakte chocolade te ontwikkelen.

Innoverend merk

De Chocolat Luxe is niet de eerste primeur van het merk. Zo was Bailey de eerste om in 1974 whisky en cream te combineren.  R. A. Bailey & Co is eigendom van multinational Diageo. Andere drankenmerken van Diageo zijn o.a. Guinness, Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s en Crown Royal.

 

Op de hoogte blijven van de nieuwigheden ? Word fan van onze facebookpagina 

Oktober 2013, Bron en foto's: Baileys