Barry Callebaut vindt roze chocolade zonder kleurstoffen uit

roze chocolade callebaut

Chocoladeproducent Barry Callebaut voegt binnenkort een roze variant aan zijn assortiment van chocolade. Deze roze chocolade werd verkregen uit een selectie van ‘ruby’ cacaobonen. Er werden hierbij geen kleurstoffen gebruikt.

 

Ruby chocolade

Tachtig jaar na de introductie van de witte chocolade door Nestlé, brengt het Zwitsers-Belgische Barry Callebaut een 4de chocoladesoort op de markt. Deze roze chocolade kreeg de naam ‘ruby’ naar de cacaoboon die gebruikt wordt om de chocolade te maken. Deze bonen komen van over heel de wereld.

Erg fruitige smaak

De roze kleur ontstaat bij de verwerking van de bonen. Er worden dus geen kleurstoffen toegevoegd. Volgens de fabrikant smaakt de roze chocolade niet bitter, zoet of melkachtig. De smaak zou erg fruitig en smeuïg zijn.
De nieuwe chocolade is het resultaat van een zoektocht van 13 jaar. Dit gebeurde in de R&D-centra van Barry Callebaut in Frankrijk en België, net als de Duitse Jacobs Universiteit. Hierna volgde een consumentenonderzoek door de onafhankelijke studiesbureaus Haystack en Ipsos in de Verenigde Staten, het Verenigd koninkrijk, China en Japan.

Binnen 6 maanden

De roze chocolade zou binnen 6 à 18 maanden op de markt komen. Dit zal niet alleen door Callebaut gebeuren maar ook door andere merken en chocolatiers. Barry Callebaut levert namelijk aan de hele voedingsindustrie, van industriële en lokale voedingsproducenten tot ambachtelijke en professionele gebruikers van chocolade, zoals chocolatiers, banketbakkers, bakkers, hotels, restaurants en cateringbedrijven.

In Wieze en in Halle

Barry Callebaut werd in 1996 opgericht door de fusie van het Belgische Callebaut en het Franse Cacao Barry. De hoofdzetel ligt evenwel in het Zwitserse Zürich.
Wereldwijd telt de groep zo’n 10.000 werknemers en telt het meer dan 50 productiefaciliteiten. In België zijn er 2 vestigingen: in het Oostvlaamse Wieze en de vroegere Côte d’Or-fabriek in Halle.

beste merken » Foodtitle_li=nieuws » Barry Callebaut vindt roze chocolade zonder kleurstoffen uit