Bavaria brengt bier-ijs op de markt

bavaria bier ijs

Het Nederlandse biermerk Bavaria introduceert een Radler-ijsje op een stokje. Het ijs heeft de lichtzoete smaak van Radler, tonen van citrusfruit en 2.0% alcohol. Deze zomer wordt het enkel op diverse festivals en evenementen verkocht. Volgend jaar zou het ook in de supermarkt beschikbaar zijn.

Het idee om van Bavaria Radler Lemon 2.0% een ijsje te maken, ontstond binnen een intern innovatieprogramma van de Brabantse familiebrouwerij en eigenaar van Palm. “Wat kan er nog verfrissender zijn dan een Bavaria Radler?” Twee medewerkers kregen zo het idee om een ijsje te produceren en stelden dit voor aan de directie.

26 kilocalorieën

Het ijs is alleen geschikt voor mensen boven de 18 jaar. Het bestaat namelijk voor 98,3% uit Radler-bier. Doordat een natuurlijke vezel is toegevoegd, blijven de alcohol en het koolzuur in het ijsje behouden. Eén Radler-ijsje bevat slechts 26 kilocalorieën.

Beperkte aantallen

Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% is deze zomer verkrijgbaar tijdens diverse festivals zoals ‘Wish Outdoor’ in Beek en Donk. Het wordt op dit moment in beperkte aantallen geproduceerd. Het plan is om het volgend jaar ook beschikbaar te maken in de supermarkt.

 

Fan van merken? Volg ons op facebook
beste merken » nieuws » Bavaria brengt bier-ijs op de markt