Belgomarkt: 1ste supermarkt met Belgische producten

belgomarkt bestemerken.be

Na 1 dag moest de nieuwe supermarkt alweer zijn deuren sluiten. Alle rekken van Belgomarkt waren leeggekocht. Een succes voor de coöperatieve van 3 jongeren die een gezonde en verantwoorde consumptie betaalbaar wil maken.

 

Belgomarkt in Brussel

Op 16 mei opende Belgomarkt in de Brusselse Matongéwijk. De supermarkt van 435m² is een initiatief van 3 jonge mensen die de lokale economie nieuw leven wil inblazen. Hun doel is dat iedereen toegang krijgt tot verantwoorde en gezonde voeding.

Biologisch

60% van de producten die in Belgomarkt worden verkocht, zijn biologisch. Om deze betaalbaar te houden, wordt enkel via 1 tussenpersoon gepasseerd en worden de producten meestal in bulk aangeboden.

Streekproducten

In totaal biedt Belgomarkt zo’n 600 referenties aan die afkomstig zijn van 90 leveranciers. Tegen eind juni wil de winkel dat aantal opkrikken naar 800 producten van 100 leveranciers. Dit zijn vooral verse ambachtelijke en hoeveproducten aangevuld met huishoudelijke en cosmeticaproducten uit uit heel België.

Zo vindt men er tal van streekspecialiteiten zoals ambachtelijke deegwaren uit de Oostkantons, cuberdons zonder bewaarmiddel uit Luik, het Brusselse Stoemelingsbier of mozerella uit de Ardennen.

Dankzij growfunding

Belgomarkt is het resultaat van een zoektocht van 2 jaar. Veel tijd ging naar de zoektocht naar de geschikte producenten en vestigingsplaats. Er werd ook geld ingezameld via growfunding. Met dat held konden er 3 kassa’s, een koeltoonbank en andere materialen aangekocht worden.

Steun dit nieuw project en deel dit artikel…

Fan van merken ? Volg ons op Facebook!
beste merken » Foodtitle_li=winkels » Belgomarkt: 1ste supermarkt met Belgische producten