Blokker sluit 69 winkels in België

blokker sluiting belgie

Blokker wil 69 van haar 190 winkels in België sluiten. Deze beslissing is gebaseerd op een diepgaande analyse van de toekomstperspectieven van de verschillende winkels van de Nederlandse keten. In Vlaanderen gaan 37 winkels dicht. In het Brusselse zijn er 7 en in Wallonië 25. Deze sluitingen zouden 302 jobs kosten.

Slechte resultaten

De Nederlandse winkelketen Blokker is sinds 1977 een vertrouwde naam in de Belgische winkelstraten. De laatste 5 jaar is de omzet echter gedaald met 20%. In 2015 bedroeg het operationeel verlies €15 miljoen. Voor 2016 wordt dit zelf op €18 miljoen geraamd.

Concurrentie online

Als redenen voor deze slechte resultaten haalt de directie de markt van de detailhandel van niet-voedingsmiddelen aan die sinds een aantal jaren onder zware druk staat. Deze trend hangt samen met de sterke groei van de online handel en met de toenemende concurrentie zowel van bestaande als van nieuwe merken.

Masterplan

Daarom stelde Blokker in 2016 een “Masterplan” op met acties waarvan sommige reeds in uitvoering zijn. Hieronder valt de vernieuwing van het productassortiment, de facelift van de winkels en introductie van de online bestelpunten in de winkels.

Optimaliseren

Nu wil Blokker haar rentabiliteit herstellen door haar verkooppunten ‘optimaliseren.’ Winkels die het slechtst scoren op rendabiliteit, accommodatie en bereikbaarheid, moeten sluiten.

Fan van merken ? Volg ons op Facebook.
beste merken » Interieurtitle_li=nieuwstitle_li=winkels » Blokker sluit 69 winkels in België