Brantano sluit filialen en opent outletwinkels

brantano opent outletwinkels

Brantano is van plan om 7 à 10 van zijn winkels te sluiten.  Daarnaast zullen 5 filialen omgevormd worden tot outlet-winkels waar de stock die elders niet verkocht geraakt, aan lagere prijzen wordt aangeboden.

 

 

Welke winkels ?

De sluiting van verschillende Brantanowinkels is gepland voor de komende 3 jaar.

Over welke winkels het gaat, is nog niet geweten.  Volgens CEO Stefaan Van Weyenbergh zal nagegaan worden of een vestiging genoeg rendeert bij het einde van elk huurcontract.  Hij deelde evenwel mee dat de resultaten in Vlaanderen beter zijn dan in Wallonië.

Marktleider

Brantano is dan ook al jaren marktleider in België op gebied van schoenen met een marktaandeel boven de 11%.

De keten leidt evenwel onder de concurrentie van Zalando en van het feit dat het vooral op middensegment mikt.

Macintosh 

Deze sluitingen betekenen niet het einde van Brantano in België. De Nederlandse Macintosh Retail Group, dat sedert 2008 de eigenaar is van de schoenenketen, gaf eerder al aan zich volledig te willen focussen op Brantano.

Hiervoor werd de andere schoenenketen, Scapino, verkocht aan DFM Participaties die de 24 winkels ombouwden tot ‘The Fashion Market’.

Ook zou er een oplossing worden gezocht voor de 3 Firelle-winkels dat ons land telt (Gent, Ninove en Hofstade) en wordt het Gentse filiaal van Jones Bootmaker binnenkort geëvalueerd.

Op de hoogte blijven ? Volg ons op Facebook, Twitter of Pinterest ...

 

Bron en foto: Mcintosh 
beste merken » nieuwstitle_li=schoenen » Brantano sluit filialen en opent outletwinkels