Brouwerij Bockor lanceert nieuw donker bier: LeFort

bockor lefort beste merken

Vanaf 15 januari 2014 ligt een nieuw bier van brouwerij Bockor in de winkel.
Brasserie LeFort is een bruin degustatiebier met een alcoholgehalte van 8,5%.
De naam verwijst naar de rijke geschiedenis van de Westvlaamse brouwerij.

 

 

 

Donker bier

Na ‘Omer’  is Brasserie Le Fort het tweede bier van hoge gisting van Bockor. Volgens marketingmanager Nicolas Degryse vult het nieuwe bier dit assortiment goed aan. “LeFort is een karaktervol donker bier dat aanleunt bij de donkere degustatiebieren. Dit hadden we nog niet in ons segment. Drie jaar lang hebben onze brouwers getest en gedegusteerd. Het resultaat is dan ook een bier dat je met geen ander kan vergelijken.”

Broertje van Omer

Het nieuwe bier heeft een zachte en ronde smaak met een lichte moutbitterheid. Kenners zullen fruitige tonen proeven van banaan, donker fruit en rozijnen. Het wordt met dezelfde gist als Omer wordt gebrouwen. De naam “Omer bruin” was echter nooit een optie. “Omer is een ode aan de stichter van de brouwerij. We gaan die naam dus niet commercieel uitbuiten” aldus Nicolas Degryse.

Brasserie LeFort

bockor lefort logoOok ‘Brasserie LeFort’ verwijst naar het verleden. Zo heette namelijk de brouwerij van Felix Verscheure, de betbetovergrootvader van huidig eigenaar Omer-Jean Vander Ghinste. Hij stichtte het in 1854 in Kortrijk op de plaats waar in de jaren 1600-1700 een fort stond. LeFort stond bekend voor zijn bieren met een hoog alcoholgehalte. Alle bieren werden toen trouwens nog genoemd naar de naam van de brouwerij. Merknamen bestonden nog niet.

Kleindochter

Toen Felix Verscheure in 1911 overleed, was zijn kleindochter de enige erfgename. Zij was getrouwd met Omer Vander Ghinste, die in het nabijgelegen Bellegem ook een brouwerij uitbaatte. Samen besloten ze dan ook de activiteiten in Brasserie LeFort stop te zetten en over te brengen naar de dorpsbrouwerij van Vander Ghinste. Zo kon de eenvoudige brouwerij verder groeien tot de grote brouwerij die tegenwoordig gekend is onder de naam Bockor.

Oud logo

Brasserie LeFort is een ode aan de oude brouwerij. Het originele logo van de Kortrijkse brouwerij prijkt dan ook op het etiket en op het kelkvormig glas van het nieuwe bier.

 

Op de hoogte blijven van de nieuwigheden ? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief ? (rechts bovenaan)

november 2013, bron : Bockor