Carrefour wil geen pangasius meer verkopen

pangasius carrefour beste merken

Carrefour heeft besloten om de aanvoer en de verkoop van pangasius stop te zetten. De supermarktketen doet dit omwille van de negatieve milieugevolgen van de pangasiuskweek. De andere ketens volgen evenwel niet.

 

Geen Pangasius meer

Carrefour wil geen Pangasius meer verkopen. Dit geldt zowel voor het huismerk als de A-merken, zowel voor de versafdeling (visstand en zelfbediening) als de diepvriesafdeling, in België maar ook in de andere landen waar de groep aanwezig is.

Voor het milieu

Als reden zegt Carrefour dat de kweek van deze vissoort slecht is voor het milieu. Hierbij verwijst de winkelketen naar de watervervuiling door de hoeveelheid uitwerpselen en afval van visvoer.

Kwaliteit

“Er was zeker geen kwaliteitsprobleem voor de Belgische consument.” zegt Carrefour. “We hebben altijd de nodige voorzorgsmaatregelen genomen door onze leveranciers bepaalde voorwaarden op te leggen en geregelde controles uit te voeren op de kweek- en productiesites.”

ASC-label

Als alternatief verwijst Carrefour naar andere vissen in zijn assortiment zoals baarsfilet, claressefilet en koolvis. De visliefhebber kan zich natuurlijk ook tot een andere winkelketen wenden.

De concurrenten Makro, Colruyt en Delhaize blijven overtuigd dat een duurzame kweek mogelijk is. Ze werken samen met het controle-organisme ASC (Aquaculture Stewardship Council). Het ASC-label garandeert dat de vis in goede omstandigheden en met respect voor het milieu wordt gekweekt.

Ook Carrefour probeerde om een ASC-aanvoer (verantwoorde viskweek) uit te bouwen, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.

beste merken » Foodtitle_li=nieuws » Carrefour wil geen pangasius meer verkopen