Jeroen Meus lanceert Dagelijkse kost-maaltijden

Star Meal Jeroen Meus Curry vegetarisch

Jeroen Meus brengt drie ‘Dagelijkse Kost’-pakketten op de markt. Deze pakketten bevatten alle ingrediënten die nodig zijn om zelf een maaltijd van de tv-chef te maken. Ideaal voor wie weinig tijd heeft en toch graag kookt.
Voor dit nieuwe concept gaat de kok in zee met schoolvriend Lieven Vanlommel en zijn bedrijf StarMeal.

 

Na anderhalf jaar aan het concept te hebben gewerkt, schotelt Jeroen Meus ons drie ‘Dagelijkse Kost’-pakketten voor. In tegenstelling tot zijn collega’s koos de topchef niet voor kant-en-klare microgolfgerechten. Hij stelt drie gemakkelijke bereidingen voor die klaar zijn in maximum 15 minuten.

Maaltijdpakketten

In de maaltijdpakketten zitten alle nodige ingrediënten die nodig zijn voor een complete maaltijd : gesneden verse groenten, olijfolie om de groenten te stoven, saus en rijst, noedels of pasta. Alles is in de juiste hoeveelheid aanwezig zodat er exact genoeg is voor twee personen.

Het enige dat de klant nog moet doen, is de pan op het vuur te zetten en de vijf of zes stappen van de handleiding te volgen.

Hierbij komt dus geen microgolf te pas. Eventueel kan vlees of vis bijgevoegd worden.

Drie menus

StarMeal wok Jeroen MeusDe recepten van de maaltijden komen uit de kookboeken van Jeroen Meus. Er is keuze tussen  Orecchiette pasta met spinazie en drie kazen, wok met groenten en noedels en vegetarische curry.
De bedoeling van de Leuvense kok is om het assortiment later uit te breiden naar zeven: één maaltijd voor elke dag van de week.

StarMeal

Voor dit nieuwe concept werkte Jeroen Meus samen met het bedrijf StarMeal. Deze Kempense slaatjes- en pastaproducent werd tien jaar geleden opgericht door Lieven Vanlommel en kent sindsdien een sterke groei.
Meus en Vanlommel kennen elkaar goed want ze genoten dezelfde opleiding in de kokschool Ter Duinen in Koksijde.  Door hun vriendschappelijke band helpt Jeroen al sinds de opstart van StarMeal mee aan de creaties van verschillende gerechten van StarMeal.

De maaltijdpakketten van Dagelijkse Kost zijn te koop vanaf 19 oktober 2013 bij Carrefour en kosten 7,90 €.

18 oktober 2013, bron en foto's: StarMeal
button bestemerken