De Pypere neemt Polet over

tuin de pypere pollet

De Pypere en Polet, de laatste twee fabrikanten van tuingereedschap in België, maken voortaan deel uit van dezelfde groep. Icarus dat naast De Pypere ook uit Metafox en Maes Metal bestaat, neemt de Oostvlaamse marktleider over.

Marktleider Polet

Polet is reeds jaren een begrip in de tuinwereld. Het bedrijf uit Herzele telt 40 werknemers en een jaaromzet van 9 miljoen €. De laatste jaren werd nog sterk geïnvesteerd met de lancering van verschillende nieuwe producten en de overname van een smederij.

Kleinere De Pypere

Bij concurrent De Pypere werken 12 mensen die voor een omzet van 2 miljoen € zorgen.

De overname hing al een tijdje in de lucht, maar kwam recent in een stroomversnelling toen een Nederlands bedrijf ook interesse toonde.

Groep Icarus

De groep Icarus wordt geleid door de West-Vlaamse familie Devos. De CEO van Pollet, Paul De Neve, blijft evenwel verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur van Polet.

Ook voor het personeel en de klanten zal de overname dan ook geen grote veranderingen met zich mee brengen. Icarus wil de productie van tuingereedschap in België houden.

Het is de bedoeling om de interne synergiën te onderzoeken en na te gaan hoe de verschillende productieapparaten optimaal op elkaar afgestemd kunnen worden.

beste merken » nieuws » De Pypere neemt Polet over