Decathlon : 45 nieuwe winkels

decathlon

Decathlon wil 45 nieuwe winkels openen in België. Het gaat over 30 grote vestigingen van minimum 4000m² en nog een vijftiental kleinere van 1200m².

 

Decathlon Easy

In een interview met de Waalse krant Le Soir vertelde Herman Van Beveren,  de CEO van Decathlon België, dat de keten plannen heeft om 45 nieuwe winkels te openen: 30 grote vestigingen en nog een vijftiental kleinere.

Die kleinere winkels krijgen wellicht de naam Decathlon Easy. Dit compactere concept van de sportketen is reeds aanwezig in ons land.

Voor nieuwe vestigingsplaatsen wordt in eerste instantie gedacht aan Charleroi, Doornik en Sint Truiden.

Familie van Auchan

Decathlon werd in 1976 opgericht in Frankrijk door Michel Leclercq.

Leclercq behoort tot de familie Mulliez, een Noordfranse familie die over een waar retailimperium beschikt met winkels als Auchan, Leroy-Merlin, Kiabi, Electro Dépot, …

Quechua, Kipsta, …

Leclercq zijn plan is simpel: 65 sporten onder eenzelfde dak verkopen en dit aan de laagste prijs.

domyos decathlonHiervoor biedt Decathlon sinds 1986 naast de bekende, internationale merken ook 21 eigen sportmerken. Enkele voorbeelden zijn Btwin, Quechua, Inesis, Kipsta, Tribord …

Eigen beheer

Het ontwerp en productie van deze merken worden helemaal in eigen beheer gedaan.

Zo garandeert de sportketen betaalbare  producten aan te kunnen bieden van optimale kwaliteit.

Hiervoor ontwikkelt de groep een designcentrum in het Noordfranse Lille. Met 2500 medewerkers is de R&D afdeling na Renault naar eigen zeggen de grootste van Frankrijk.

Reuze Decathlon in Evere

Ondertussen is Decathlon de grootste sportretailketen van de wereld.

Het is aanwezig in 21 landen, waaronder België sinds 1997. De eerste winkel in ons land werd geopend in Antwerpen waar ook het hoofdkantoor is gehuisvest.

Op 22 mei 2015 opent Decathlon in Evere zijn 23e Belgische winkel. Met 9000m² is het één van de grootste in Europa. En blijkbaar is dit niet de laatste in ons land.

Ontvang gratis onze laatste nieuwtjes in uw mailbox

 

Bronnen: Le Soir, Decathlon
beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Decathlon : 45 nieuwe winkels