Dr Martens opent winkel in Antwerpen

dr martens antwerpen winkel belgie

Eind juni opent Dr Martens een winkel in Antwerpen. De klanten zullen er voor het eerst in België de complete schoenencollectie van het cultmerk kunnen ontdekken,aangevuld met onderhoudsproducten voor schoenen.

 

 

 

Van Dr. Klaus Maertens

Dr.Martens is tegenwoordig een Brits merk, maar de oorspronkelijke Dr. Martens-laars is ontworpen een Duitser.

Toen legerarts Klaus Maertens in 1945 zijn enkel verwonde bij het skieën, vond hij dat zijn legerlaarzen zijn voet niet genoeg steun gaven. Daarom ontwierp hij een nieuwe comfortabele schoen met een bijzondere zool met luchtkussentjes. De Dr. Martens-schoen was geboren!

Tot Dr. Martens

Enkele jaren later neemt het Britse schoenenbedrijf R.Griggs en Co het patent over en verengelst de naam tot ‘Dr. Martens’.

De eerste werkmanlaars met de herkenbare gele stiksels rolt van de band op 1 april 1960. Daarom kreeg het de naam 1460.

Populair bij de werklui en jongeren

Doordat de laars duurzaam en comfortabel is, maakt het snel deel uit van het uniform van postbodes, brandweerlui en politieagenten.

Begin de jaren 70 worden ze geadopteerd door de Skinheads. Ook andere subculturen zoals New Wave en grunge zorgen voor een revival. Tegenwoordig laten sterren als Rihanna, Beyoncé en Miley Cyrus zich fotograferen met deze schoenen.

Antwerpen

dr martens antwerpenBinnenkort kunnen we de ruime collectie van deze schoenenlegende dus ontdekken in Antwerpen. De shop is ingericht volgens het klassieke Dr.Martens-recept:

Het bevat de authentieke houten vloeren, bakstenen muren met moderne nissen, vintage jukebox, gefilterd licht en een zwart plafond die de winkels van het merk typeren.

Ook de dieprode, lederen Chesterfield zal niet ontbreken. Om de boetiek een lokale toets te geven, deed het merk beroep op graffiti-artiest Dzia Krank.

Made in England-assortiment

Er komt ook een ‘Made in England’-zone in de winkel. Deze speciale, handgemaakte edities worden nog steeds vervaardigd in de Cobs Lane fabriek in Engeland en zijn vanaf 250 € te koop.

De Dr. Martensboetiek opent op 25 juni 2015 in de Kammenstraat 41 in Antwerpen, waar voordien een vestiging van Talking French gevestigd was.

Bedankt om dit artikel te delen!

beste merken » nieuwstitle_li=schoenen » Dr Martens opent winkel in Antwerpen