Eerste pop up-retailpark geopend

convoi container pop up antwerpen

Sinds 21 juni is Antwerpen met Convoi een trekpleister rijker. Op het Eilandje opende de eerste container shopping village van de Benelux.  In 45 containers zijn gedurende 2 jaar pop up winkels gevestigd van fashion, food en design labels.

450 merken

Net als in Londen en Las Vegas, heeft Antwerpen een containerpark geopend van 45 pop up-winkels. De bedoeling van Convoi is om 450 ondernemers per jaar aan te trekken: van start ups tot gekende labels.

Mix van starters en big brands

“Dat gaat een leuke kruisbestuiving zijn: enerzijds kunnen de jonge merken leren van de knowhow van gevestigde merken. Anderzijds zullen de grotere merken geïnspireerd worden door de creativiteit en spark van de start-ups” vertelt oprichtster Kim Soeffers.

Volledig uitgeruste container

Voor een relatief kleine prijs biedt Convoi een een compleet uitgeruste container aan. Zo is er  elektriciteit, verwarming, wifi, meubilair en kassasystemen voorzien in elke box. Ook zijn security en PR- en marketingondersteuning eveneens inbegrepen.

Mobiel betalen met  SEQR

Betalen kan cash maar ook via de SEQR-app. “SEQR is een innovatieve manier van mobiel betalen “, aldus Soeffers. “Via de SEQR-app kunnen betalingen afgehandeld worden, maar ook producten in de mobiele shop geplaatst worden.

Zo kunnen de handelaars  een nog groter publiek bereiken en zonder dure investeringen mobiel laten afrekenen.”

Cultuur en shoppen

De komende 2 jaar zal Convoi te vinden zijn in het schaduw van Antwerpse trekpleisters als het MAS en de haven. Het Eilandje staat vooral bekend om gastronomische en culturele kwaliteiten, maar een retail-project ontbrak vooralsnog.

“Convoi kan van het Eilandje eindelijk de ideale bestemming voor een daguitstap maken. Je kan nu het MAS bezoeken én shoppen”, vertelt Soeffers.

Enkele namen van deelnemende handelaars :  byAnouk,
Kroot, Not Another Bill, Kapriss, Ice Roll,
24 Bottles,Sjalami, Sommar, Komono, DD&B,
Blue Ink Beachwear, Van Poeck, Woden, Bloomon,…

Interesse in merken ? Volg ons op Facebook!
beste merken » winkels » Eerste pop up-retailpark geopend