Eerste shop van designmerk Muuto

muuto

Het designmerk Muuto opent op 5 juni 2014 zijn eerste shop. Deze ligt niet in het thuisland Denemarken maar vlakbij de Vismarkt in Mechelen.  Deze shop is namelijk het resultaat van de ontmoeting van de uitbaters van de woonwinkel de Interieurkabinet met Peter Bonnen, de oprichter van het Scandinavisch merk.

Interieurkabinet

Heidi Van Sebroeck en Benoit Van Orshoven van Interieurkabinet ontmoetten Peter Bonnen tijdens de bekende beurs “Maison & Objet” in Parijs. Ze stelden hun pand in Mechelen ter beschikking en Muuto zag de samenwerking meteen zitten.

Complete collectie

In de allereerste shop van Muuto zal de volledige collectie van het merk verkrijgbaar zijn. Deze is zeer uitgebreid en bestaat uit alledaagse objecten als vazen, lampen, stoelen, krukjes, tafels in diverse uitvoeringen.

Nieuw perspectief

Muuto werd in 2006 opgericht door Kristian Bygre en Peter Bonnen, respectievelijk bedrijfskundige en econoom. Hun doel was om de Scandinavische designtraditie een nieuwe injectie geven. Muuto, Fins voor ‘nieuwe perspectieven’, was geboren.

Naast enkele bekende designers als Jakob Wagner en Louise Campbell, werkt Muuto vooral samen met jonge Scandinavische designers. Het merk geeft hen totale creatieve vrijheid zodat hun collectie net dat tikkeltje anders is. Het resultaat zijn frisse kleuren, speciale vormen en nieuwe onbekende materialen.

Clean design

Door bewust in te zetten op kwaliteit, trends, duurzaamheid en goede materialen kende het Scandinavische merk al snel veel succes. “Hoewel we clean design brengen, is onze collectie niet kil. We proberen vooral mensen in het hart te raken”, zegt Peter Bonnen hierover.

Zowel kleine items als grote formaten

In het begin richtte het merk zich vooral op verlichting en accessoires. Eén van de eerste bestsellers is hanglamp E27 die in verschillende kleuren beschikbaar is.

Toen de kleinere items een succes werden, vonden ook de grotere formaten en de meubelstukken hun weg naar de winkels. Een mooi voorbeeld daarvan is het populaire wandkastsysteem Stacked.

Maar nergens ter wereld was de volledige collectie van Muuto op één plek verkrijgbaar. Tot nu dus.

De nieuwe Muutoshop bevindt zich in de Drabstraat 8 in Mechelen.

Foto’s van de producten van Muuto vind je op op onze Pinterest.

Interesse in nieuwe merken ? Volg ons op Facebook of Twitter!
beste merken » Interieurtitle_li=nieuws » Eerste shop van designmerk Muuto