Electro Dépôt komt naar België

electro depot belgie

Electro Dépôt zou in de loop van 2015 zijn eerste winkel in België openen. De Franse electroketen kent in eigen land zeer veel succes en zou nu een eerste filiaal openen in Kortrijk, Awans (Luik) of Quaregnon (Bergen).

 

 

 

Geïnspireerd door Colruyt

Het Franse Electro Dépôt telt 60 winkels in eigen land.  Het werd  in 2003 opgericht door de Franse groep HTM die voor zijn concept zijn inspiratie o.a. haalde bij Colruyt. Zo lijken de winkels op magazijnen van 1500 à 2000 m² en worden de producten op paletten gepresenteerd.

20% Goedkoper

electro-dépotDe prijzen liggen naar eigen zeggen tot 20% lager dan bij de concurrentie. Dit is mogelijk dankzij de lage kosten en grote volumes.  Het aantal aangeboden modellen is dan ook beperkt.

Familie van Decathlon en Saturn

Met een omzet van 570 miljoen € is Electro Dépôt één van de succespaardjes van de groep HTM (of High tech Multicanal) waarvan de voornaamste aandeelhouder de familie Mulliez is.

Deze Noord-Franse familie beschikt over een waar distributie-imperium met winkels als Auchan, Leroy Merlin, Norauto, Kiabi, Decathlon en de electroketen Boulanger dat in 2009 de Franse tak van Saturn overnam.

Nieuws over de beste merken ? Volg ons op Facebook!
Bron: De Tijd en L'Echo, foto: Electro Dépôt

 

beste merken » elektrotitle_li=nieuws » Electro Dépôt komt naar België