Eram wil Belgische winkels sluiten

eram winkels belgie

De Franse schoenenwinkelketen Eram wil zich terugtrekken uit België. De keten zoekt wel een overnemer voor één of meerdere van zijn Belgische winkels. Eram zoekt een overnemer voor alle of voor een deel van de Belgische winkels. In de tussentijd blijven de winkels gewoon open.

 

Onzekere perspectieven

De resultaten van Eram zijn reeds enkele jaren niet goed in ons land. Daarop kondigde het Franse familiebedrijf in oktober de sluiting van 13 Belgische winkels aan.

Nadat de gesprekken hierover enkele weken geleden afsprongen, beslist de directie nu om zich volledig terug te trekken uit België. ‘We worden geconfronteerd met een snelle verslechtering van de resultaten en houden rekening met zeer onzekere economische perspectieven’, staat te lezen in het persbericht.

Overnamekandidaten

Eram gaat nu op zoek naar een overnemer voor alle 28 winkels of een deel ervan. Op 7 maart zouden mogelijke overnamekandidaten voorgesteld worden bij een overleg tussen de directie en de vakbonden. Tot dan blijven de Belgische winkels open. In het totaal beschikt Eram over meer dan 350 verkooppunten in Frankrijk en andere landen in Europa.

beste merken » kledingtitle_li=nieuwstitle_li=schoenen » Eram wil Belgische winkels sluiten