Etos komt terug naar België

etos belgie

De producten van de Nederlandse drogisterijketen Etos zullen binnenkort verkrijgbaar zijn in België.  Dit is mogelijk dankzij de fusie van Ahold en Delhaize. In feite is het een terugkeer. Tot 1994 telde Etos namelijk 22 vestigingen in ons land.

 

Drogisterijketen

Etos is met zijn 547 vestigingen één van de grootste drogisterijketens van Nederland. Het assortiment bestaat zowel uit gezondheids-, lichaamsverzorging- als baby- en beautyproducten. Naast de bekende A-merken biedt de keten ook  zo’n 1700 producten van het eigen merk.

Philips

Het bedrijf behoort tegenwoordig tot de groep Ahold Delhaize maar het verhaal begint bij een ander concern. Etos werd namelijk in 1918 opgericht door Philips die via deze coöperatie zijn werknemers de eerste levensbehoeften wou aanbieden aan redelijke prijzen. In 1931 werd  het bedrijf geprivatiseerd en omgedoopd tot Etos:  Eendracht, Toewijding, Overleg en Samenwerking.

Albert Heijn

Sinds 1973 maken de drogisterijen deel uit van Ahold, de moedermaatschappij van Albert Heijn. Een groot aantal winkels van Etos zijn dan ook te vinden naast een Albert Heijn. Sinds 2014 is Etos ook te verkrijgen via Bol.com, dat ook deel maakt van Ahold.

Reeds winkels in België

Nu wil Etos gebruik maken van de fusie van Ahold met Delhaize om uit te breiden. Er zijn nu namelijk heel wat supermarkten in de groep bijgekomen die geen drogisterij hebben. Dit is o.a. het geval in België, Griekenland, Tsjechië  en Roemenië.

Etos heeft reeds ervaring met het buitenland. Zo is het merk verkrijgbaar in de Verenigde Staten en telde het vroeger vestigingen in België en Zweden. In 1994 Drogisterij Etos maakte onlangs bekend zijn 22 winkels in België te sluiten.

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Etos komt terug naar België