Facebook lanceert Marketplace ook in België en Nederland

facebook market place bestemerken

Facebook heeft zijn dienst Marketplace nu ook in België en Nederland gelanceerd. Hierdoor kunnen gebruikers van de social netwerksite tweedehandsproducten kopen en verkopen in hun buurt.

 

18 miljoen tweedehandsproducten

Reeds heel wat gebruikers maakten gebruik van Facebook om spullen te verkopen. Dit gebeurde via berichten naar de eigen vriendenkring of via één van de vele verkoopsgroepen.

Nu rolt Facebook Marketplace uit in 17 landen in Europa waaronder in België en Nederland.  Nieuw is deze dienst echter niet want sinds 2016 is Marketplace actief in 6 landen. Zo waren er in mei 2017 zo’n 18 miljoen producten te koop in Amerika via deze dienst.

Hoe het werkt:

Via ‘Marketplace’ kan de gebruikers foto’s zien van producten die in de buurt te koop zijn. Hij kan daarna filteren op categorie, locatie en prijs.

Indien een product hem interesseert, kan hij deze bewaren voor later of de verkoper contacteren. Handig is dat je de openbare Facebook-account van de verkoper kan bekijken. Zo zie je meteen hoe lang hij lid is van Facebook en of je gemeenschappelijke vrienden hebt. De betaling en verzending gebeurt niet via deze dienst.

beste merken » nieuws » Facebook lanceert Marketplace ook in België en Nederland