Free Record Shop succesvol in Boekenvoordeel

free record shop boekenvoordeel

De integratie van Free Recordshop in de winkels van Boekenvoordeel, is een succes. Volgens directeur Wim Rozendaal is de omzet van het dvd-segment in de 20 Belgische winkels al verdrievoudigd.  Het einde van de fysiek entertainmentproducten is volgens hem dan ook niet in zicht.

 

Binnenkort ook cd’s

In mei nam Boekenvoordeel het failliete Free Record Shop over om als shop-in-shop in zijn winkels onder te brengen.

In eerste instantie werd gekozen om zo’n 600 titels van nieuwe en voordelig geprijsde dvd’s aan te bieden op 7,5 meter ruimte. Na de zomer volgen ook cd’s van vooral top 25-titels in 1 meter schapruimte.

Geen games

Games staan evenwel niet op de planning. In Entertainment Business verklaart Joos Smulders, mediamanager bij Boekenvoordeel, deze keuze : “Het is bijna onmogelijk om alle bedrijven op één lijn te krijgen. Laat staan ze allemaal binnen te halen. Daarnaast is het margeverhaal in die business een dooddoener.”

Nadruk op boeken

De dvd-verkoop doet het ondertussen wel goed in de vernieuwde winkels.

Wim Rozendaal hoopt dat Boekenvoordeel eind volgend jaar een dvd-omzet heeft van 15 miljoen. Dit is 5  miljoen meer dan de prognose voor 2014.

Het is evenwel de bedoeling dat de nadruk blijft liggen op boeken en papierwaren. Die zullen twee derde van het aanbod blijven uitmaken.

 

Bronnen: Entertainment Business, foto: bestemerken.be

Geef een reactie

beste merken » elektrotitle_li=nieuwstitle_li=winkels » Free Record Shop succesvol in Boekenvoordeel