Google lanceert contactloos betaalsysteem Android Pay

android pay belgie google

Vanaf vandaag is het mogelijk om te betalen door je smartphone voor de betaalterminal te houden. Hiervoor volstaat het de gratis Google Pay app te installeren en er een kredietkaart aan koppelen. Momenteel is dit enkel mogelijk bij een aantal banken.

 

Contactloos betalen

Als 10de land in de wereld en 4de in Europa, wordt Android Pay nu ook uitgerold in België. Dankzij deze gratis app kan men contactloos en zonder bijkomende kosten betalen in 85.000 verkooppunten. Dit zowel kleine handelaars als warenhuizen zoals Carrefour, McDonald’s, Media Markt en H&M.

Momenteel is dit enkel mogelijk voor klanten van BNP Paribas Fortis, Hello bank! of Fintro. KBC wil binnenkort deze dienst aanbieden.

Via de app  Android Pay

Om contactloos te betalen, volstaat het de app Android Pay app te installeren. Na zich te hebben geregistreerd, kunnen de kredietkaarten Visa en Maestro aan de app worden toegevoegd. Binnenkort zal dit ook mogelijk zijn voor debetkaarten en klantenkaarten.
Voor bedragen kleiner dan 25 € is er geen code nodig om de transactie te bevestigen. Boven dat bedrag moet de gebruiker eerst zijn smartphone ontgrendelen om gelijk welk bedrag te kunnen betalen zonder zijn kredietkaart tevoorschijn te halen.

Veiligheid

Veiligheid en bescherming van vertrouwelijke gegevens staan volgens Google centraal bij Android Pay. Als een klant zijn kredietkaart met het systeem gebruikt, worden de kaartgegevens nergens opgeslagen.

In de praktijk maakt Android Pay gebruik van een token. Bij het betalen wordt deze unieke beveiligingscode gecommuniceerd met de betaalterminal en niet het echte nummer van de kredietkaart.

Fan van merken ? Volg ons op Facebook.
beste merken » nieuwstitle_li=trendstitle_li=winkels » Google lanceert contactloos betaalsysteem Android Pay