Google bouwt mensachtige robots

Google andy rubin

Zoekgigant Google is van plan om intelligente robots te bouwen die in fabrieken ingezet kunnen worden.  Dit robotproject wordt geleid door Andy Rubin, de bedenker van het besturingssysteem Android.

 

 

 

Slimme robots

In een interview met The New York Times heeft Andy Rubin (foto) toegegeven dat Google aan een menselijke robot werkt. Hiervoor heeft de zoekgigant onlangs zeven bedrijven overgenomen die  gespecialiseerd zijn in de productie van onderdelen van mensachtige robots.

Deze robots zouden in de toekomst mensen kunnen vervangen in fabrieken en magazijnen. Voorlopig staan er geen robots voor consumenten op het programma.

Google X

De slimme robots zijn één van de project van Google X, het geheime ontwikkelingslab dat o.a. ook Google Glass ontwikkelt. Het wordt geleid door Andy Rubin, de bedenker van het mobiele besturingssysteem Android.  Android was trouwens de bijnaam van Rubin toen hij nog bij Apple werkte.  Hij is dan ook een grote liefhebber van robots.

Geen sciencefiction meer

Rubin vergelijkt zijn robotproject met de zelfrijdende auto waar Google reeds enkele jaren aan werkt. “In 2009 was dit ook pure sciencefiction maar het ligt nu binnen handbereik. ”  Er moet evenwel nog veel gebeuren rond de software en de sensoren maar belangrijke hardwareproblemen zoals mobiliteit en bewegende handen en armen zijn reeds opgelost.

Geïnteresseerd in merken ? Volg ons op Twitter en Facebook.

Bron en foto: The New York Times
beste merken » elektrotitle_li=nieuwstitle_li=technologie » Google bouwt mensachtige robots