Google toont mensachtige robot

robot google atlas

Een dochteronderneming van Google heeft een robot voorgesteld die dingen kan oppakken, deuren kan openen en kan lopen op een moeilijke ondergrond. Fantastisch nieuws of moeten we er bang voor zijn ? Bekijk alvast wat de robot allemaal kan.

Boston Dynamics

In 2013 nam Google 8 ondernemingen over die gespecialiseerd zijn in de productie van onderdelen van mensachtige robotten. Eén daarvan is Boston Dynamics en die heeft nu een nieuwe versie van zijn Atlas-robot voorgesteld.

Zoals een man

In het demofilmpje ziet men dat de robot in staat is om magazijnwerk te verrichten en te wandelen op een rauwe ondergrond.

Zelf nadenken

Zelfs wanneer hij gehinderd wordt, zorgt hij zelf voor een oplossing. Wanneer hij door een mens wordt geduwd, dan staat hij op eigen houtje terug op. Wanneer iemand een doos verder schuift, dan gaat de robot deze terughalen.

Sensoren

Dit is allemaal mogelijk dankzij het gebruik van een hel batterij sensoren die ervoor zorgen dat het robotbrein kan analyseren wat er aan de hand is.

Legerrobots

Atlas is niet de eerste robot van Boston Dynamics. Zo ontwikkelde het bedrijf reeds een tiental robots waaronder Spot, een robothond van 72 kilo en Cheeta, een  robot-viervoeter die sneller loopt dan Usain Bolt. Verschillende van die robots werden trouwens voor het Pentagon ontwikkeld.

https://youtu.be/M8YjvHYbZ9w

beste merken » elektrotitle_li=nieuws » Google toont mensachtige robot