Greenpeace zet Brico onder druk

brico greenpeace

Greenpeace lanceert een campagne om Brico te dwingen schadelijke pesticiden zoals Roundup en Weedol uit zijn winkels bannen.  Volgens de milieu-organisatie is glyfosaat “ schadelijk voor het milieu en “waarschijnlijk kankerverwekkend” voor de mens. De doe-het-zelfketen reageerde voor het eerst op deze beschuldigingen.

 

Glyfosaat

Met deze campagne is Greenpeace niet aan zijn proefstuk toe. Nadat in 2015 bekend raakte dat glyfosaat waarschijnlijk kankerverwekkend is, schoot de milieu-organisatie samen met organisaties als Kom op tegen Kanker, Test-Aankoop en de Gezinsbond in actie. Er volgden petities, een stickeractie en demonstraties maar Brico, Gamma, Hubo en Aveve negeerden het protest.

Brico

In Duitsland, Nederland en Oostenrijk namen verschillende grote winkelketens deze onkruidverdelgers wel uit de rekken. Nu is het volgens Greenpeace tijd  aan de Belgische doe-het-zelfsector, met marktleider Brico op kop. Haar Nederlandse zusterbedrijf Praxis heeft glyfosaat namelijk al van het schap gehaald.

Geen reclame meer

In het Nieuwsblad weerlegt Brico echter de argumenten van Greenpeace. De doe-het-zelfketen stelt dat ze geen reclame meer maken voor de herbiciden met glyfosaat maar denkt er niet aan deze uit de schappen te halen.  “Mocht Greenpeace gelijk hebben, dan had de overheid die producten al lang verboden”, aldus Brico.

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Greenpeace zet Brico onder druk