Groententuin op dak van Delhaize

delhaize daktuin

Vanaf 2017 zal op het dak van de Delhaize in Elsene een groententuin van 320 m² aanlegd worden. De oogst van deze ‘urban farm’ zal verkocht worden in de supermarkt zelf. Met dit proefproject wil Delhaize haar engagement rond duurzaamheid benadrukken.

 

Heel het jaar verse groenten

De Delhaize Boondael in Elsene zal de eerste winkel zijn in België die haar eigen groenten zal kweken op het dak. De helft van de daktuin zal bestaan uit een moestuin terwijl op het andere een serre zal staan. Zo zal de winkel het hele jaar verse groenten zoals kersttomaten, salade en aubergine kunnen aanbieden.

Duurzaamheid

“Met deze primeur in de Belgische retail willen we onze voortrekkersrol nogmaals bevestigen. Delhaize wil meer dan ooit inzetten op duurzame en lokale producten. ”, zegt Denis Knoops, CEO van Delhaize België en Luxemburg.

Biogroenten

De gekweekte groenten zullen in principe aan de voorwaarden beantwoorden om als ‘biogroenten’ gecategoriseerd te worden. Aangezien ze niet in volle grond geteeld worden maar op een dak, kunnen ze dit label wel niet dragen. De verkoopsprijs van deze producten zal iets lager zijn dan hun biologische soortgenoten.

 

Proefproject

Voor dit project werkt Delhaize samen met specialisten rond daktuinen en stadstuinbouw. Daarnaast is het de bedoeling om beroep te doen op de medewerkers en de buurt rechtstreeks te betrekken bij het beheren van de stadstuin.
Dit proefproject zal in 2017 starten en op een permanente basis worden geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd.

beste merken » Foodtitle_li=nieuwstitle_li=winkels » Groententuin op dak van Delhaize