Habitat sluit in Antwerpen en Sint-Lambrechts-Woluwe

habitat totale uitverkoop

Woonwinkel Habitat sluit zijn 2 Belgische vestigingen. Bevoorradingsproblemen door de Franse moederholding zou aan de basis liggen van dit besluit. In België zijn er filialen in Antwerpen en Sint-Lambrechts-Woluwe.

 

 

Habitat werd in 1964 opgericht in London door Terence Conran. Deze jonge Britse ontwerper wou hiermee hedendaagse designmeubels aanbieden aan een betaalbare prijs. De winkel werd een succes en al snel werden nieuwe vestigingen geopend in de U.K. en canada. Zestig jaar later is de interieurketen aanwezig in een twintigtal landen waaronder zelfs China, Thailand en de Filipijnen.

Erik Baeten

De keten is echter in handen van verschillende eigenaars. Zo behoren de Britse winkels sinds 2016 tot de groep Sainsbury’s terwijl het Franse Cafom het in de rest van Europa het voor het zeggen hebben.

In België en Luxemburg gebeurt dat via franchising door Erik Baeten van ERBA Holding. Baeten werd begon in 1978 bij Habitat als winkeldirecteur en verwierf in 1989 de Belgische en Luxemburgse winkels via een management buy-out.

In Antwerpen en Sint-Lambrechts-Woluwe

Nu sluit Baeten zijn 2 Belgische winkels. Deze winkels zijn gelegen in de Stadsfeestzaal Shopping in Antwerpen en in het shoppingcenter van Sint-Lambrechts-Woluwe. Een blijvend dispuut tussen Baeten en moederholding Cafom zou hier de oorzaak van zijn.  Hierdoor hebben de Belgische winkels met heel wat leveringsproblemen te maken zodat Baeten een sluiting als enige uitweg ziet.

 

Fan van merken ? Volg ons op Facebook!

beste merken » Interieurtitle_li=winkels » Habitat sluit in Antwerpen en Sint-Lambrechts-Woluwe