Geen storende kabels meer dankzij HDMI-aansluiting van Niko

niko-HDMI-beste merken

Niko vervolledigt zijn assortiment mediaconnectoren met een HDMI-aansluiting. Zo maak je eindelijk komaf met de warboel aan kabels in je mediazone. Deze aansluiting is beschikbaar in 2 varianten: als contactdoos met HDMI-naar-schroefaansluiting of als HDMI-naar-HDMI-aansluiting. 

 

 

 

Overal kabels

Uit het onderzoek ‘De ergernissen van een thuis’ uit 2011 van www.iliv.be blijkt dat 1 op 3 zich blauw ergert aan kabels aan huis. Bij flatscreens die aan de muur hangen, heb je dan ook altijd ergens wel een draad die storend in het zicht hangt. Er zijn dan ook veel apparaten verbonden met onze televisie ( settopbox, spelconsole, computer, projector, pc  … ) waarbij de video- en audioverbindingen tegenwoordig allemaal via HDMI (high definition multimedia interface) lopen.

Nieuwe HDMI-aansluiting

De nieuwe HDMI-aansluiting van Niko verstop je eenvoudig achter je flatscreen. De HDMI-kabel loopt dan achter je muur door naar het tweede punt, waar je je settopbox, spelconsole of computer connecteert. Alle kabels zijn zo netjes weg !

Twee varianten

Er zijn twee varianten verkrijgbaar met telkens aan de voorzijde een HDMI-aansluiting. Aan de achterzijde kiest de installateur voor een schroef- of HDMI-connector. In een valse wand, kantoor- of televisiemeubel garandeert de HDMI-naar-HDMI-aansluiting een vlotte aansluiting. Moet de HDMI-kabel door een leiding? Dan is de HDMI-naar-schroefaansluiting de beste oplossing: de installateur knipt aan één zijde van de kabel de HDMI-connector af en sluit de draden op de schroefconnector aan.

Specificaties

De HDMI-aansluiting is verkrijgbaar in alle afwerkingen van Niko (Pure, Intense & Original). De richtprijs zonder installatie bedraagt vanaf € 45 (brutoprijs, btw niet inbegrepen). Deze HDMI-contactdoos is beschikbaar vanaf 7/01/2014.

1XX-69416: Contactdoos met HDMI-naar-schroefaansluiting
1XX-69417: Contactdoos met HDMI-naar-HDMI-aansluiting

Update blijven ? Wordt fan van de Facebookpagina van bestemerken.be

Bron en foto: Niko