Herbruikbare dozen en zakken bij Carrefour

producten Carrefour

Bij de hypermarkten en Markets van Carrefour kunnen klanten voortaan hun eigen herbruikbare zakken en dozen meenemen om hun aankopen aan de beenhouwerij, vis en traiteur te verpakken. In 16 winkels start ook een test met herbruikbare textielzakjes voor groenten en fruit.

 

Getest & goedgekeurd

Begin november 2017 ging een pilootproject van start in de Hypermarkt Carrefour van Bierges. De klanten mochten er zelf herbruikbare zakjes of dozen meebrengen voor producten van de bedieningstogen.

Na de vele positieve reacties van klanten wordt het proefproject na twee weken uitgerold in alle afdelingen in bediening van de Hypermarkten Carrefour en de Carrefour Markets die door Carrefour België zelf uitgebaat worden.

Voedselveiligheid

Het is uiteraard belangrijk dat de klant doosjes meebrengt die proper, droog en geschikt zijn. Indien de voedselveiligheid niet gegarandeerd kan worden, kan de winkelmedewerker deze weigeren.

Om kruiscontaminaties te vermijden, worden verschillende vleessoorten, of kaas en charcuterie, nooit in hetzelfde doosje verpakt. Om het gewicht van het recipiënt niet mee te rekenen, past de verkoper het startgewicht op de weegschaal aan.

Textielzakjes voor fruit

Sinds eind november ging bovendien nog een test van start. In een 15-tal Carrefour-vestigingen worden stevige herbruikbare textielzakjes aangeboden om groenten en fruit te verpakken. Deze worden verkocht aan 2,40 euro voor 5 zakjes, of 0,60 euro voor eentje. De zakjes zijn wasbaar en stevig genoeg om meermaals te worden gebruikt. Bovendien blijven de prijsetiketten er goed op plakken.

Met deze initiatieven wil de Belgische retailer een voortrekkersrol wil spelen in de vermindering van verpakkingsmateriaal.

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Herbruikbare dozen en zakken bij Carrefour