Home Market wil 41 winkels sluiten

home market sluit zijn winkels in ons land

Home Market wil alle winkels in België sluiten. De vloer- en muurdecoratieketen heeft het al enkele jaren moeilijk. Zo blijft de verkoop in dalende lijn gaan en zijn huishoudens steeds minder gaan besteden. Gedurende de consultatiefase met de sociale partners zullen de winkels gewoon open blijven.

 

 Al jaren verlies

Als reden voor de sluiting verwijst Home Market naar de bijzonder moeilijke economische context en ongunstige ontwikkelingen van de markt.  In een poging het tij te keren, had Home Market de voorbije jaren nog  veel geïnvesteerd. Het spendeerde zo’n 10,5 miljoen € om zijn Belgische vestigingen te moderniseren en reorganiseren. Tevergeefs want de keten maakte vorig jaar nog meer dan 5 miljoen euro verlies.

500 winkels in Europa

Home Market maakt deel uit van de Franse Groep Saint Maclou en telt meer dan 500 winkels in Europa. In ons land opende de eerste woonwinkel in 1976. Ondertussen is dit aantal gegroeid tot 41, die werk verschaffen aan 233 mensen. Door de problemen zag de directie echter geen andere uitweg dan de activiteiten stop te zetten.

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Home Market wil 41 winkels sluiten