Huawei P8 Lite kost slechts de helft

huawei p8 lite smartphone

Huawei heeft de P8 lite voorgesteld. Deze compactere versie van de P8 Lite kost 250€, de helft van zijn broertje. Deze goedkope smartphone beschikt evenwel over heel wat troeven.

 

Eenvoudig design  

De Huawei P8 lite combineert een tijdloos ontwerp met redelijk krachtige functies. De smartphone beschikt over een volledig IPS-touchscreen van 5 inch. In tegenstelling tot de P8, heeft de Lite niet een behuizing van metaal en glas maar van kunststof. Deze is met 7,7 mm uiterst dun en weegt amper 131 gram.

Uitzonderlijke en eenvoudige entertainmentbeleving

In tegenstelling met de P8-lite die een camera heeft van 13 megapixels, moet de lite-versie het doen met een camera van 5 megapixels vooraan. Achteraan is het uitgerust met een camera van 13 megapixels.

De functionaliteit van de camera van de Huawei P8 lite werd verbeterd door verschillende functies :

  • ‘Image Sharpening Algorithm’ : zorgt voor uitstekende hd-foto’s bij diverse lichtsterkte. Het algoritme staat garant voor uitzonderlijke details, vooral bij portretten en landschappen.
  • ‘Perfect Me’ : deze functies bieden diverse opties voor de perfecte selfie. Bovendien herkent deze versie automatisch het gezicht van de eigenaar van de smartphone. Alle andere gezichten in het beeld worden verbeterd met het verfraaiende effect op standaardniveau.

Foto’s bewerken

Naast de standaardfuncties om gezichten op foto’s te verbeteren (zoals effen maken, witter maken, gezicht afslanken en ogen verbeteren) bevat de functie 10 niveaus om beelden bij te schaven en opties om video-opnamen en videogesprekken te verbeteren.

Over functies zoals optische beeldstabilisatie of een duo-tone flitser beschikt deze smartphone evenwel niet.

Hifi-kwaliteit

De uitstekende audioprestaties zijn te danken aan een BOX-geïntegreerde geluidskamer en afzonderlijke luidsprekers voor- en achteraan om dispersie bij lage frequenties te verhinderen. Huawei spreekt over een geluid met hifikwaliteit.

4G-verbinding 

De Huawei P8 lite beschikt over een redelijk bescheiden 1,2 GHz 64-bits Octa-Core HiSilicon Kirin 620 chipset en biedt een 4G LTE met een maximale downloadsnelheid van 150 Mpbs.

Gratis app

Bij de P8 lite ook een gratis jaarabonnement op Todoist. Dat is een van de populairste apps ter wereld voor to-dolijstjes. De app helpt meer dan 4 miljoen mensen om hun dagelijkse activiteiten bij te houden en meer te doen met minder moeite.

Geheugen

Het interne geheugen van 2 GB RAM en 16 GB ROM is met een microSDTM-kaart eenvoudig uitbreidbaar tot 128 GB. De batterij garandeert een maximale gesprekstijd van 780 minuten bij 3G, en 450 uur stand-bytijd bij 4G.

Uitstekende prijs-prestatieverhouding

Volgens Country Director Dirk Pauwels is de P8 lite is de perfecte aanvulling op de P8-familie. “We hebben hem specifiek ontworpen op vraag van consumenten die design en functionaliteit willen in combinatie met een uitstekende prijs-prestatieverhouding. ”

De Huawei P8 lite is vanaf  nu beschikbaar in verschillende belgische telecomwinkels. De aanbevolen winkelprijs van de P8 lite bedraagt 249 euro.