Ikea-producten nu ook via Amazon verkrijgbaar

amazon ikea

Sinds deze week biedt Ikea een deel van zijn assortiment aan via de internetwinkel Amazon. Een deel van deze producten kunnen ook naar België worden gestuurd. Goed nieuws voor dus voor de Belgische klanten. Al blijft het wachten op een echte webshop van Ikea voor ons land.

 

Het assortiment van de nieuwe Ikea-shop op Amazon bestaat uit een duizendtal alledaagse producten zoals boekenplanken, lampen en klein meubilair. Zo kan je o.a. het bekende tafeltje Lack nu ook via internet bestellen. Voor grote meubels moet je evenwel nog steeds naar één van de fysieke winkels.

Achterstand e-commerce

De samenwerking met Amazon komt nauwelijks één week nadat topman Torbjorn Loof aan Reuters verklaarde, plannen te hebben om Ikea-producten ook via derden aan de man te willen brengen. Loof vermeldde Alibaba en Amazon als mogelijke pistes voor 2018 maar blijkbaar kwam dit plan in een stroomversnelling.

Met de samenwerking met een extern internetplatform, hoopt de Zweedse woonketen zijn achterstand in e-commerce wat wegwerken. De verkoop via internet steeg vorig jaar met 30% tot 1,4 miljard euro maar dat is echter nog steeds maar een fractie van de totaalomzet van 34,2 miljard €.

beste merken » Interieurtitle_li=nieuws » Ikea-producten nu ook via Amazon verkrijgbaar