Ikea lanceert webshop

ikea webshop belgie

Vanaf volgend jaar zal men ook online Ikea-meubels kunnen bestellen in België. De meubels zullen dan thuis geleverd worden of in de winkel afgehaald worden. Op termijn wil Ikea ook bijkomende afhaalpunten in verschillende steden en plant het nog extra winkels.

Webshop in ieder land

Gedurende lange tijd was e-commerce geen prioriteit voor Ikea . Ondertussen is de Zweedse meubelgigant bijgedraaid en wil het een webshop in elk land waar het aanwezig is.

Tegen 2020  verwacht Ikea 10% van zijn omzet uit e-commerce te halen.

Extra afhaalpunten

Na 13 landen (waaronder Nederland, Duitsland en Frankrijk) is België aan de beurt. Vanaf 2017  zullen klanten hun bestelling in de winkel kunnen afhalen of thuis laten leveren.

Ikea wil later ook kleine showrooms openen in Gent, Antwerpen en Brussel. Daar kunnen mensen dan inspiratie opdoen, online bestellen en orders afhalen.

Binnenkort in West-Vlaanderen

Naast een webshop wil Ikea ook nog extra vestigingen in ons land. Na de opening van Hasselt en Mons deze maand telt het 8 winkels. De 9de komt in West-Vlaanderen. Roeselare en vooral Wevelgem zijn daarbij mogelijke locaties. Ook in de driehoek Bergen-Hognoul-Aarlen zijn er onderhandelingen. Op termijn voorziet Ikea  10 à 11 winkels in ons land.

 

Bron: de Tijd

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Ikea lanceert webshop