Industriële look bij Axor

Front Axor

De Zweedse ontwerpsters van Front hebben een nieuwe douchecollectie ontworpen voor het prestigieuze sanitairmerk Axor. De dames kozen ervoor om de technische aspecten van het douchen zichtbaar te maken.  Buizen, moffen en afsluiters zijn niet langer verborgen maar zijn elegante designobjecten geworden. De industriële look is duidelijk helemaal in. 

Sedert vele jaren werkt  Axor samen met beroemde designers en architecten. Nu doet het designmerk van Hansgrohe een beroep op het Zweedse Front. Front werd in 2003 opgericht in Stockholm en bestaat uit de ontwerpsters Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken en Anna Lindgren.  Onder hun klanten tellen ze bedrijven als Moroso, Porro, Kvadrat, Moooi, Established & Sons, Swarovski en nu sanitairspecialist Axor.

douche Axor FrontTijdloze vormen

In de nieuwe collectie ‘Axor Shower Products designed by Front’ is de industriële look duidelijk aanwezig.  Zo zijn de basiscomponenten zoals buizen, moffen en afsluiters die normaal gezien in de muur zitten, zichtbaar. Deze componenten zijn evenwel elegante designobjecten geworden. Ook de koperen leidingen ogen fraai en krijgen geribbelde koppelingsstukken. De bedieningsgrepen zijn dan weer gestileerde ventielen. De hoofddouche tenslotte, lijkt op een elegante omgekeerde trechter, een vorm die in de handdouche terugkomt.

Eenvoud

Ook op het gebied van bediening, heeft Front zijn ontwerp zo eenvoudig mogelijk gehouden. Geen ingewikkelde elektronische bedieningspanelen dus. De ontwerpsters willen dat men intuïtief aan de juiste knoppen kan draaien. Zo zit op de Showerpipe de bediening voor de hoofddouche op de waterpijp van de hoofddouche, en die voor de handdouche boven het verbindingselement van de handdouche.

 

oktober 2013