JBC is beste winkelketen van België

jbc beste winkelketen 2013

JBC is verkozen tot  beste winkelketen van België 2013. Dat blijkt uit een online publieksonderzoek bij 260.000 klanten. Naast JBC werden 25 winkelketens bekroond. Meest in het oog springende winnaars zijn Panos (Food to Go) en Action (Warenhuis & Huishouden)

 

 

De beste van 169 winkelketens

Het concept ‘Retailer of the Year’ is tien jaar geleden ontstaan in Nederland en is actief in negen Europese landen. Het wordt georganiseerd door het bureau Q&A Research & Consultancy dat prijzen uit aan de winkelketens die volgens de consument het beste presteren in hun categorie. De consument kreeg van 15 mei tot 15 augustus de kans om 169 winkelketens te evalueren en zo misschien zelf een prijs te winnen. In het totaal namen hier 260.000 mensen aan deel en dat is een absoluut record voor deze uitreiking.

Drievoudige winnaar

De publieksprijs was dit jaar voor JBC. De modeketen behartigt naar de mening van de  meerderheid van de consumenten het beste de belangen van de markt. Het won bovendien de deelcategorieën ‘baby- en kindermode’ en ‘herenmode’.

Vorig jaar won de Bel&Bo de titel. Dit jaar moet de kledijketen uit Deerlijk zich tevreden stellen met de categorie ‘damesmode’. Pearle Opticiens mag zich na een jaar afwezigheid ook weer beste in de categorie ‘Optiek’ noemen. Verder voert Panos het lijstje Food to Go aan en Action is volgens de consumenten de beste in de categorie ‘Warenhuis & Huishouden’.

Verhouding prijs/kwaliteit

Uit het onderzoek bleek ook dat de consumenten vooral aandacht hebben voor de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dat was dit jaar nog duidelijker dan vorig jaar. De grootste stijging werd echter opgetekend bij de beschikbaarheid van deskundig en klantvriendelijk personeel.

Gemiddeld behaalden de winkelketens een score van 78,3 % (t.o.v. 75% vorig jaar). JBC Groep behaalde een score van bijna 80 procent.

De 25 beste winkelketens

Baby & Kindermode JBC Mode-accessoires Veritas
Baby DreamBaby Optiek Pearle Opticiens
Boeken Standaard Boekhandel Parfumerie ICI PARIS XL
Bouwmarkten Hubo Reisbureaus Jetaircenter
CD, DVD & Games Game Mania Schoenen Torfs
Computer Media Markt Speelgoed DreamLand
Damesmode Bel&Bo Sport Decathlon
Drogisterij Yves Rocher Supermarkten Colruyt
Elektronica Media Markt Telecom ALLO telecom
Food to Go Panos Tuin & Dier Aveve
Herenmode JBC Warenhuis & Huishouden Action
Juwelier & Bijouterie Veritas Wonen IKEA
Lingerie & Ondermode Hunkemöller

 

Up to date blijven ? Volg ons op twitter  of facebook

Bron: bestewinkelketen.be, foto: bestemerken.be

 

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » JBC is beste winkelketen van België