JYSK opent eerste Belgische winkels in Schoten en Genk

Jysk belgie beste merken.be

Op 5 april 2017 opent de woonwinkelketen JYSK zijn eerste vestigingen in Genk en Schoten. Half mei volgt Lanaken en in september Olen. De Deense tegenhanger van Ikea heeft grote plannen in ons land !

 

JYSK van Jutland

JYSK zag het licht in 1979 toen Lars Larsen een kleine winkel in Arhus opende met “alles voor de woning”.  De naam verwijst naar alles wat afkomstig is het schiereiland Jutland. Het woord wordt vaak geassocieerd met bescheidenheid, degelijkheid en eerlijkheid: 3 waarden die Larsen zelf hoog in het vaandel voert.

Aanwezig in 41 landen

Na Aarhus opende Larsen al snel diverse vestigingen in heel Denemarken. In 1984 stak de keten de grens over naar buurland Duitsland. Tegenwoordig telt de JYSK-groep wereldwijd 2.300 vestigingen in 41 landen waaronder Indonesië, Singapore en Vietnam.

Populair in Nederland

Ook in Nederland is JYSK zeer populair. De Deense keten telt er 84 vestigingen. “Ik hoop dat dat in België net zo zal zijn”, zegt Frank Christant, verantwoordelijk voor België en Nederland. “Ik denk dat JYSK de Belgische consument iets kan bijbrengen. Niet alleen door ons assortiment, maar ook door onze benadering van klanten en klantenservice.”

Kwaliteit aan gunstige prijs

Het assortiment van de woonwinkel omvat matrassen, dekbedden, kussens, meubels, tuinmeubelen en textiel.

JYSK gaat er prat op om kwaliteitsproducten aan te bieden vergelijkbaar met de dure alternatieven maar dan met een gunstiger prijskaartje.

De retailer kan de prijzen laag houden door groot in te kopen, met eigen merken te werken en betaalbare winkelruimte te huren.

50 vestigingen in België

Nu komt België als laatste groot Europees land aan de beurt. In april opent JYSK een vestiging aan de Bredabaan in Schoten en de Hasseltweg in Genk. De verkoopoppervlakte zal van 1.000 tot 1.200 vierkante meter bedragen. Op termijn wil JYSK 50 vestigingen in ons land.

beste merken » Interieurtitle_li=nieuwstitle_li=winkels » JYSK opent eerste Belgische winkels in Schoten en Genk