JBC neemt damesketen Mayerline over

collectie mayerline

De Limburgse winkelketen JBC neemt concurrent Mayerline over. Mayerline telt 44 winkels en richt zich op tijdloze damesmode. De overname zal geen gevolgen hebben op het gebied van werkgelegenheid, assortiment of concept van beide merken. Op vlak van IT en juridische zaken zal er wel samengewerkt worden.

Claes Retail Group, de familieholding die JBC beheert, neemt Mayerline over. Het aandeelhouderschap zal bestaan uit 85% voor CRG en 15% voor de familie Geurts-Meyer. De overname van een tweede modeketen maakt onderdeel uit van een logisch groeiproces voor CRG,de holding boven JBC.

Als betrouwbaar, tijdloos en kwaliteitsvol label vult Mayerline JBC goed aan.

Het samengaan van deze twee merken onder de familieholding CRG moet voor een verdere groei zorgen in een sterk veranderende markt.

Eigenheid blijft behouden

Bart Claes, CEO van JBC benadrukt dat de overname geen impact hebben op de werkgelegenheid, het verkoopsaanbod en de concepten van de twee winkelketens. Patrik Geurts en Annick Meyer, de schoonzoon en dochter van Maurice Meyer (zoon van oprichter Jozef Meyer), blijven bij Mayerline als aandeelhouders en bestuurders. Ook na de deal blijft Patrik Geurts op post als CEO van Mayerline.
Maurice Meyer: “Dit is een mijlpaal in de geschiedenis van Mayerline. Ik blik tevreden en voldaan terug op onze historie, het bedrijf is in goede handen en ik kijk de toekomst van Mayerline met vertrouwen tegemoet.”

Belgisch familiebedrijf

Mayerline K in KortrijkNet als JBC is Mayerline een Belgisch familiebedrijf. Het is in 1957 gesticht door Jozef Meyer en zijn vrouw Jeanne die in een bescheiden atelier in Brussel jassen en mantels ontwerpen. Hun klanten zijn de betere merkenwinkels en na een tijdje nemen Jozef en zijn vrouw zelf enkele winkels over.
In 1980 wordt hun zoon Maurice Meyer de bedrijfsleider van het bedrijf. De focus ligt op de uitbouw van de collectie en zes jaar later wordt het merk Mayerline geïntroduceerd. In 1995 wordt de eerste eigen winkel geopend en krijgt het wat later een eigen productieatelier in Litouwen.  Eind 2009 neemt Patrik Geurts, schoonzoon van Maurice Meyer neemt de taak van CEO over. In 44 Belgische steden kan je terecht in een Mayerline winkel.Daarnaast blijft het merk goed vertegenwoordigd bij meer dan 100 zelfstandige winkeliers en in de 15 Galeria Inno filialen. Ook in Nederland verkoopt men Mayerline in meer dan 20 winkels.

Foto: K in Kortrijk
beste merken » kledingtitle_li=nieuwstitle_li=winkels » JBC neemt damesketen Mayerline over