Koelkast met behangpapier

whirlpool

Whirlpool vindt dat witte koelkasten storen in een open keuken. Samen met behangproducent Jannelli&Volpi ontwikkelde het daarom een koelkastcollectie met behanglook. Zo krijgen koelkast-diepvriescombo – toestellen die we toch meestal als koud en ongezellig beschouwen, karakter en persoonlijkheid.

Storend element vanuit de zithoek

De doorsneekoelkast is eerder praktisch dan mooi. Doordat de keuken en woonkamer vaak één geheel vormen, werken deze witte, glanzende keukenapparaten vaak visueel storend. Keukentoestellen in zwart of grijs- en bruintinten zijn daarom sterk in trek.

 

Personaliseer je koelkast met behangpapier

Tijdens Eurocucina ging Whirlpool nog een stapje verder.

“We willen dat je binnenkort een toestel kunt kopen dat niet alleen technisch bij jouw noden past, maar dat je ook eenvoudig kunt personaliseren – door te kiezen tussen de honderden behangpapierontwerpen bijvoorbeeld”, zegt Alessandro Finetto, senior director van Whirlpools Global Consumer Design.

“Op die manier sluit het toestel niet alleen perfect aan bij je leefruimte, maar ook bij je persoonlijke smaak. Het is de bedoeling dat het behang makkelijk te vervangen is, zodat de koelkast blijft passen bij je eeuwig veranderende interieur.”

Prototype in drie sferen

Tijdens Eurocucina kon je alvast 3 ontwerpen ontdekken met patronen geïnspireerd op behangpapiermotieven van Jannelli&Volpi.

Die drie zijn ‘Charme‘, in stoer zwart, grijs of wit met een brushed metal-effect, ‘Glance‘, heel cutting edge met zijn batikpatroon, en ‘Elegance’ dat bijzondere texturen vertoont.

Naast het esthetische speelt de koelkast-dievriescombo ook in op het tactiele, met een bijzondere driedimensionale structuur die uitnodigt om aan te raken.