Kruidvat nu ook in Frankrijk

kruidvat Frankrijk Lille beste merken

Kruidvat heeft zijn eerste winkel in Frankrijk geopend. Als vestigingsplaats werd Lille (Rijsel) gekozen. De naam is dezelfde, het concept ook maar toch zijn er enkele verschillen.

 

Lille

Als vestigingsplaats voor de eerste winkel in Frankrijk, ging de keuze naar Lille (Rijsel). Deze grote stad is  dicht bij de Belgische grens gelegen en wordt door veel mensen bezocht. De winkel is gelegen in de Rue Léon Gambetta, een zeer drukke winkelstraat waar ook een Zeeman is gelegen.

Franse cultuur

Aan het winkelconcept werd nauwelijks gesleuteld. Het assortiment werd wel wat aangepast aan de Franse smaak. Zo vindt men er meer Franse cosmeticamerken zoals L’Oreal , Garnier en Maybelline.

Gat in de markt

Kruidvat gelooft dat het concept  een gat in de markt is. Frankrijk kent namelijk geen drogisterijen.  Om zo’n  breed aanbod van gezondheids- en schoonheidsproducten, kleding, snoep, speelgoed en geschenkartikelen te vinden, moest men tot heden  naar een hypermarkt  aan de rand van de stad.

Krwitvät

De naam ‘Kruidvat’ werd behouden. Deze is nochtans zeer moeilijk uit te spreken voor een Fransman. Dit vormde namelijk ook geen struikelblok in het Franstalig gedeelte van ons land.

Niet in Duitsland

Kruidvat is reeds 23 jaar aanwezig in België. Het beschikt over 200 winkels in ons land en 900 in Nederland. Na een eerste evaluatie van de winkel in Lille, hoopt Kruidvat in 2016 nog enkele winkels in Frankrijk  te openen. Voor Duitsland heeft Kruidvat geen plannen.

Zoals Hema

Kruidvat is niet de eerste winkelketen die naar Frankrijk trekt. Ook Hema, Action, Rituals en Zeeman zetten reeds de stap.

Interesse in merken ? Volg ons op Facebook.
beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Kruidvat nu ook in Frankrijk