Speciaalbier voor wielerliefhebbers: Kwaremontbier

Kwaremontbier Brouwerij De Brabandere - bestemerken

In aanwezigheid van de ex-wielrenners Roger De Vlaeminck, Lucien Van Impe en Dirk Demol werd op 5 februari het Kwaremontbier nieuw leven ingeblazen. Bert De Brabandere van brouwerij De Brabandere (ex-Bavik) vertelt ons meer over dit karaktervolle blonde bier.

 

Het Kwaremontbier is op zich niet nieuw. Waarom herlanceert u het?

De bestaande versie was een typisch dorpsbiertje met een oudbollig imago. Door de naam was het bier evenwel reeds populair bij de wielerliefhebbers.

De Oude Kwaremont is dan ook een mythische helling uit de voorjaarsklassiekers.

Daarom besloten we ons bier aan het wielrennen te koppelen. Voetbal heeft reeds een bier, het wielrennen had dit tot nu toe nog niet.

Heeft het wielrennen dan nood aan een bier ?

Wielrennen is ons land een echte passie, bijna een religie. Dan is het vreemd dat voor deze grote groep, die procentueel meer speciaalbier drinkt, er in de bierwereld geen enkel alternatief is.

Wat maakt het Kwaremontbier anders dan de andere speciaalbieren ?

Het is een bier met een stevige dosis vloeibare suikers en een ‘stijgingspercentage’ van 6,6%.

Bovendien is het ook pittig gekruid in de brouwzaal waardoor het een stevige smaak combineert met een mooie doordrinkbaarheid.
Ideaal voor na een fietstochtje, ook wel een ‘Kwaremoment’ genoemd.

Hoe situeert de Kwaremont zich t.o.v. uw ander nieuw bier, de 1894 ?

1894 is ons jubileumbier dat de identiteit van onze brouwerij en zijn kunnen samenbrengt.

We beschouwen dit bier dan ook niet als een commercieel project en verkopen het aan kostprijs.

Snel zijn, is echter de boodschap. 1894 wordt enkel dit jaar verkocht.

En tegenover Petrus ?

Ondanks de vele kwaliteitsprijzen merken we dat Petrus een te complex verhaal is geworden voor vele consumenten. Het assortiment is dan ook zeer groot.

Met Kwaremont willen éénduidig een zeer duidelijk bepaalde doelgroep aanboren. Het is dan ook de bedoeling dit in Vlaanderen, Nederland, Noord-Frankrijk, UK en USA uit te rollen, maar op onze specifieke manier.

Zal u dan ook wielerwedstrijden sponsoren ?

Als Brouwerij De Brabandere zijn wij reeds jaren actief in het wielermilieu met onze pils, Bavik. Dit zullen we nu allemaal omschakelen naar Kwaremont.

Ons koersbier wordt onder meer het gezicht van de E3-Prijs, Kuurne-Brussel-Kuurne, 3 Daagse De Panne en misschien binnenkort nog 1 à 2 grote koersen.

Hiervoor hebben we dan ook promotiemateriaal ontwikkeld zoals wielertenues geïnspireerd op het oude Molteni truitje van Eddy Merckx.

Het Kwaremontbier is verkrijgbaar vanaf midden februari bij Delhaize, Carrefour, Colruyt, de meeste bierhandelaars en de horeca met een mooie wielerligging.

 

Interesse in de beste merken ? Wordt fan van onze Facebookpagina of volg ons op Twitter.

beste merken » nieuws » Speciaalbier voor wielerliefhebbers: Kwaremontbier