Luk Wyns rijdt scheve schaats

Bompi Gamma

In een radiospotje maakt Luk Wyns reclame voor de Crimi Clowns-DVD die bij de Humo ligt. Op zich niks bijzonders, ware het niet dat hij dit doet als zijn typetje Bompi  van de Gamma.  We vroegen dan ook aan Luk Wyns waarom hij Gamma, Humo en de Crimi Clowns in één boodschap combineert. Gisteren pas op de radio, vandaag al te lezen op bestemerken.be.

 

Hoe is deze radiospot tot stand gekomen  ?

Het idee komt van Jens Mortier van het bekende publiciteitsbureau de Mortierbrigade. Hij stelde voor om het radiospotje in te spreken als Bompi, het typetje dat ik al 20 jaar doe voor  Gamma.  Dit is ergens niet onlogisch want ik ben de auteur van zowel de Crimi Clowns als de Gamma-spotjes.

Toch had ik mijn twijfels. Ik heb steeds een onderscheid gemaakt tussen Gamma en mijn andere werk.

Nu combineren we toch twee erg verschillende ervaringswerelden. De Crimi Clowns is een nogal extreme nicheserie terwijl we voor Gamma iedereen willen aanspreken.

crimi clowns humoWat was de mening van Gamma ?

Ook zij stonden niet meteen voor 100% achter het idee. Eigenlijk heeft de keuze van de radiozenders waarop de campagne zou lopen de doorslag gegeven.  De Humo-spot is te horen op Radio 1, Stu Bru en Q-music. Dit is een publiek dat van de Crimi Clowns houdt. De link die ik leg tussen Gamma en mijn serie, is dus enkel maar positief.

Ook de Gamma-jingle werd gebruikt. Hoe ver kan je hier in gaan ?

Als je dit doet, moet je natuurlijk ‘all the way’ gaan. Ik kon Gamma overtuigen omdat het idee zo boeiend is, nét omdat het uit de band springt.

Als een brave huisvader plots een scheve schaats rijdt, dan wordt daar in de straat veel meer over gepraat dan over de melkboer die al jaren alles pakt wat hij kan krijgen.

En zo gingen we akkoord op voorwaarde dat het bij een éénmalig uitstapje zou blijven.

Om af te sluiten: in welke rayon van de Gamma zal ik de Crimi Clown- DVD nu kunnen vinden ?  Elektro of toch bij de kleurrijke verf ?

De DVD ligt in de krantenwinkel ‘ingeseald’ bij Humo. Maar mocht hij in de Gamma liggen, dan vond je hem bij de kassa. Impulsaankoop, heet die truc ;-).

beste merken » Interieurtitle_li=nieuwstitle_li=winkels » Luk Wyns rijdt scheve schaats