Marks & Spencer terug in Brussel

M&S Brussel Toison d'Or

Na 14 jaar afwezigheid is er opnieuw een vestiging van Marks & Spencer in ons land. De flagshipstore aan de Gulden Vlieslaan in Brussel, heeft wel weinig te maken met de M&S van vroeger.

 

 

Financiële verliezen

Eind 2001 sloot Marks & Spencer zijn 38 vestigingen op het Europese vasteland. In ons land was dit het einde van de 4 winkels in Antwerpen, Wijnegem, Luik en Brussel.

Reden hiervoor waren de tegenvallende resultaten. De Britse modeketen had namelijk te maken met een oubollig imago en had sterk te leiden onder de concurrentie van de discountwinkels en goedkope kledingwinkels.

Herstructurering

Na de terugtrekking tot het Britse thuisland vond een grote herstructurering plaats met loonsverlagingen en de vervanging van een groot deel van het topmanagement.

Hierna werd het oubollig imago van de keten aangepakt. Zo werd beroep gedaan op bekende stylistes om het assortiment te vernieuwen en werden nieuwe formules zoals een foodwinkel ontwikkeld.

Om de nieuwe wind te promoten, kwamen verschillende campagnes met ondermeer bekende Britse vrouwen als de actrice Emma Thompson en zangeres Annie Lennox.

Gulden Vlieslaan

Al snel kende & Spencer een heropbloei in het Groot-Brittanië en lonkte de keten opnieuw naar het buitenland.

Na nieuwe vestigingen in Parijs, Den Haag en Amsterdam is M&S sinds 7 mei ook opnieuw aanwezig in ons land.

De nieuwe flagshipstore is aan de Gulden Vlieslaan gelegen in Brussel in een klassevol gebouw dat de toepasselijke naam ‘Toison d’Or’ draagt.
De winkel van 5.000 m² telt 3 verdiepingen met 840 collecties kleding voor de vrouwen, mannen en kinderen.

Naast de uitgebreide kledingcollectie biedt de Brusselse winkel ook woonartikelen, voeding en wijn, een bakkerij en een café aan. De voedingswarenafdeling beschikt over zo’n 3000 voedingsmiddelen zoals kant-en klare maaltijden, hapjes, dranken en cadeaus.

beste merken » nieuwstitle_li=winkels » Marks & Spencer terug in Brussel