Tal van primeurs in nieuw shoppingcenter Dockx Bruxsel

docks brussel

Het nieuwe shoppingcenter Docks Bruxsel biedt een totaalaanbod aan van shopping, ontspanning, cultuur, animaties en evenementen.staat synoniem voor zowel shopping als recreatie. Naast 113 winkels vind je er een bioscoop, een indoor avonturenpark, restaurants en een evenementenzaal.

 

 

Mix van diverse merken

Op 20 oktober 2016 werd Docks Bruxsel geopend.  In totaal nemen 113 merken hun intrek in het nieuwe shoppingcomplex. Men vindt er een mix van diverse merken:

  • internationale premium merken (zoals Liu.Jo, G-Star, Michael Kors,  Superdry, 7 For All Mankind, …)
  • meer betaalbare gezinsmerken (JBC, Camaïeu, Kiabi, Sergent Major…)
  • kleine onafhankelijke Belgische boetieks (Les Cupcakes d’Émilie, Blooming, Sole, Nuit de Folie, FOX&Cie…) die in de grote commerciële centra weinig vertegenwoordigd zijn.

Eerste vestiging in België

Daarnaast gaat Dockx met enkele primeurs aan de haal. Zo komen 41 merken voor het eerst naar de hoofdstad. Voor de Franse kledingketen Kiabi is het zelfs de eerste vestiging in ons land. Ook Mango en Mc Donald pakken uit met een ongezien concept.

Wereldpremiëre

Docks Bruxsel beschikt ook over een wereldpremiëre. Samsung koos deze locatie namelijk om zijn vernieuwde Samsung Experience Store te openen. In dit gloednieuwe winkelconcept van het Koreaans electromerk staan beleving en service centraal. Het volledige mobiele gamma (smartphones, smartwatches, hoofdtelefoons, virtual reality-brillen…) zal er beschikbaar zijn. Bezoekers kunnen er tal van Samsung producten live ervaren of op afspraak hun smartphone in minder dan een uur tijd kunnen laten herstellen.

Recreatie

Naast het shoppen, staat ‘ontspanning’ centraal in het nieuwe complex. Zo opende het Franse Koezio er een indoor avonturenparcours.Voor de hongerigen zijn er een 20-tal restaurants (met internationale keuken) die tot in de vroege uurtjes open zijn.

Cinefielen kunnen dan weer terecht in 1 van de 8 cinemazalen van White Cinema terwijl er voor de liefhebbers van podiumkunsten een evenementen- en feestruimte is met een capaciteit van 1.500 personen.

Industrieel erfgoed

kathedraal dockx bruxselOok geschiedenisfanaten zijn aan het goede adres. Het nieuwe shopping center is gevestigd op de vroegere industriële site van de kachelfabriek Godin.

Dit industriële
verleden komt aan bod in een speciaal ingericht museumruimte. Het museum bevindt zich in de een gerestaureerd deel van de oorspronkelijke fabriek. Er worden er modellen van de kachels en verwarmingsketels van het merk Godin tentoongesteld.

Digitale technologieën

Naast het verleden, heeft de toekomst ook zijn plaats in het winkelcomplex.

Docks Bruxsel heeft alle digitale technologieën in huis om de shopping- en vrijetijdsbeleving te verrijken: overal Wi-Fi, een afhaalpunt voor online bestellingen, dienstregelingen voor het openbaar vervoer, interactieve schermen, digitale informatieborden en een mobiele applicatie.

Bezoekers genieten er van een hele reeks permanente diensten. Zo is er de mogelijkheid om een taxi te bestellen, zijn er KidsSafe armbandjes voor de kinderen, paraplu’s te koop …

Goed bereikbaar

Docks Bruxsel is gelegen aan Van Praetbrug op amper 4 km van de Grote Markt van Brussel. Het is bereikbaar met 7 verschillende vervoersmogelijkheden: per boot, bus, te voet, tram, trein, fiets of auto. Het telt 1.700 parkeerplaatsen voor auto’s en 265 voor fietsen.

 

Fan van merken ? Volg ons op facebook...