Shoe Discount wordt Bristol

bristol shoe discount

Schoenenketen Shoe Discount verandert zijn naam in ‘Bristol’. Bovendien plant het plant 100 nieuwe winkelopeningen in de Benelux. Ondanks de trend naar digitalisering, gelooft het Belgisch familiebedrijf nog sterk in fysieke winkels.

Bristol reeds in Nederland

Shoe Discount zal midden 2017 in België en Luxemburg plaats maken voor ‘Bristol’. Deze merknaam is evenwel niet nieuw. Het wordt reeds in Nederland gebruikt voor de ‘value for money’-winkels van de eigenaar, de Euro Shoe Group (ESG).

Meer dan schoenen

Met deze naamsverandering kiest het Belgische familiebedrijf voor 1 sterke gemeenschappelijke naam in de Benelux met lokale accenten.

“Het Shoe Discount-merk is enorm gekend, “verklaart COO Stefaan Van Weyenbergh,”maar het is te beperkend voor het huidige aanbod van schoenen, textiel, sport en accessoires. Dit weerhoudt mensen ervan onze producten te komen ontdekken.“

Nieuwe slogan

De omvorming van de huidige 134 Belgische winkels start in november 2016 en zal midden 2017 afgewerkt zijn. De rood-witte kleuren van Shoe Discount blijven behouden, maar de naam wijzigt naar Bristol. Ook de slogan verandert  in “Er zit een beetje Bristol in iedereen!”

Grote plannen

Voor ESG blijft de fysieke retail het meest belangrijk. De komende 4 à 5 jaar wil de groep dan ook nog nieuwe winkels openen.

Het doel is om zo’n 350 Bristol-winkels in de Benelux te hebben.

De webshop heeft dan vooral een ondersteunende rol en dient als service- en afhaalpunt. Ondanks de digitalisering van de sector gelooft men bij ESG meer dan ooit in fysieke filialen.

beste merken » nieuwstitle_li=schoenentitle_li=winkels » Shoe Discount wordt Bristol