Timberland eert ‘Yellow Boot’ met 3 nieuwe laarzen

Timberland merk

Timberland brengt drie nieuwe dameslaarzen uit die geïnspireerd zijn op zijn Yellow ‘boot’.  Dit jaar is het namelijk 40 jaar geleden dat deze op de markt kwam. De allereerste waterdichte, leren werkmans-laars dat ontworpen is om het koude, regenachtige weer in New England te trotseren, is door de jaren heen tot een waar mode-icoon uitgegroeid.

Met de nieuwe Earthkeepers® collectie koppelt het Amerikaans merk de typische Timberland-stijl aan ecologie en duurzaamheid. Met nieuwe technieken, kleuren en styling bewijst het dat het ontwerp van toen vandaag actueler is dan ooit.

timberland 8633r

Earthkeepers LTD Heritage Rugged WaterproofBoot 8633R

Deze stoere laars is de meest milieuvriendelijke versie van de Yellow boot. Hij is gemaakt van  premium leder uit een milieuvriendelijke leerlooierij dat een verweerde look meekreeg en een buitenzool van 42% gerecycleerd rubber. Ook het comfort is verbeterd zodat je deze schoenen de hele dag door kan dragen en de voeten steeds poederdroog blijven. Prijs:  €220

 

14” Waterproof Boot 8616R

timberland 8616rHet waterdichte leder van deze hoge versie van de Yellow boot is uitgerust met een waterdicht membraan. Deze garandeert dat de voeten droog en comfortabel blijven in alle weersomstandigheden. Zweetvoeten krijgen geen kans door het 100% gerecycleerd, ademend PET.  Verder beschikt deze laars over een speciale tussenzool die de schokken absorbeert en een geribde rubberen buitenzool die voor een stevige grip zorgt op gelijk welke ondergrond. Prijs: €210

 

 timberland 106316” Premium 10631

De bekende 6” Boot kreeg een hedendaagse twist. Zo wijzigde onder meer de constructie van de voorvoet lichtjes met het oog op een verbeterd comfort. Ook het kleurenpalet breidde uit met een zachtroze en blauwgroene versie. Er is ook een versie in een bijzonder ‘40  years’-leder: het heeft een vintage look, is zacht en soepel en gekleurd in de tinten van de meest iconische modellen uit Timberlands verleden. Het leder is behandeld met was en natuurlijke oliën zodat de boots mooi blijven ogen, ook bij dagelijks gebruik.

Oktober 2013