Gedaan met wassen! Nissan stelt zelfreinigende auto voor

nissan zelfreigend beste merken

Nissan gaf deze week beelden vrij van een zelfreinigende auto. In het filmpje is de nieuwe Note te zien dat behandeld werd met de Ultra-Ever Dry-lak. Deze speciale coating is vuil-, olie- en waterafstotend en werd reeds getest op schoenen en kleding.

 

 

Ultra-Ever Dry

Nissan is de eerste autofabrikant die de speciale coating toepast op een auto. De Ultra-Ever Dry is nochtans reeds enkel jaren verkrijgbaar op de markt. Het is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Ultra Tech en werd zoals u het kunt zien in dit filmpje reeds getest op verschillende materialen zoals metalen, kunststof, leer, rubber, stoffen, hout, steen, beton, papier en glas.

Ook voor kleding en schoenen

Ultra-Ever Dry is gebaseerd op nanotechnologie en creëert een luchtlaagje tussen de lak van de auto en de omgeving. Dat zorgt ervoor dat water en vuil zich niet op de auto hecht.

Als optie

De Japanse autobouwer testte deze anti-vuilcoating reeds in verschillende weersomstandigheden en wil het nog aan andere extreme testen blootstellen. Indien de testresultaten positief zijn, overweegt het automerk om de coating als optie aan te bieden.

Fan van merken ?
Volg ons op Twitter, Pinterest of Facebook
Bronnen: Nissan en Ultra Tech
Bedankt om dit artikel te delen:

beste merken » autotitle_li=nieuws » Gedaan met wassen! Nissan stelt zelfreinigende auto voor